Как лесно и бързо да си направим сами професионален опушен грим

1
193
Добави коментар
clashbade
clashbade

Най-важното условие тук е да се сдобиете с качествен грим. Няколко неща ще ви бъдат от голяма полза в стремежа към перфектен външен вид.

Сенки за очи

Подберете ги правилно според цвета на очите и тена на кожата. Колкото по – тъмен е нюансът на кожата ви, толкова по – наситени трябва да бъдат сенките, за да могат да се открояват на лицето.

На кафявите очи изключително добре пасват тъмно сиви, зелени и бронзови нюанси. Винаги използвайте по – светлите в ъгълчето на окото, а по – тъмните в края за постигане на ефект котешко око.

Синеоките дами ще уцелят в целта с черните, синьо-сивите и металически нюанси. С тях цветът на ириса изпъква и погледът става изключително дълбок и магнетичен.

Основа за сенки 

Освен използването на основа за грим на цялото лице, основата предназначена конкретно за клепача ще ви бъде от голяма полза. Не всеки грим успява да издържи цял ден. Горещите летни месеци не са другар на дълготрайния макиаж. За целта е подходящо да се използва основа за сенки за очи. Тя ще подготви клепача и ще удължи добрия вид на консистенцията им. Нанасянето на основа ще ви отнеме само 30 секунди повече, а ще се радвате цял ден на безупречен вид.

Много ярките нюанси са значително по-закачливи и заиграващи се. Те са предназначени за летни весели дни или щуро парти. Не рискувайте да прекрачвате границата, когато става въпрос за нормален работен ден или нежен ежедневен макиаж.

Моливи

Меките моливи в тъмни, но не черни нюанси, са идеално решение за бърз грим. Нямате време? Няма проблем – на помощ идват моливите. Дали просто ще очертаете желаната форма или ще размажете в краищата за постигане на по-драматичен и опушен ефект е изцяло ваш избор. Бихте могли да го нанесете дори на по-голяма повърхност върху клепача, и след разнасянето с пръсти или специална четка-гъбичка да получите наситен цвят. Той обаче е значително по-подходящ за вечерен грим.

Тук каялът за очи би бил перфектен избор. Нежната и мека консистенция ще позволи изключително лесно разнасяне, а ако желаете може да нанесете само един плътен шрифт над миглите, като така сполучливо ще имитирате очната линия.

Спирала

Няма да минете без този страхотен продукт. Качествената спирала ще извие миглите високо нагоре, ще ги направи по-гъсти и дълги. Окото ще бъде оптически по-отворено, което ще допринесе за магнетичен поглед.

През летните месеци напълно оправдано може да се заиграете с цветни нюанси. Те ще ви доставят весел и безгрижен вид. Брокатените версии са изключително подходящи за вечерния купон.

Изкуствени мигли (изцяло или само в ъгълчетата) ще направят вида изключително драматичен. Ако имате търпението може ежедневно да си поставяте допълнителните екстри. Друг вариант е да заложите на изкуствено сгъстяване, което ще ви направят в козметичен салон. Ефектно и красиво е, но изисква постоянна поддръжка.

Все пак всяка дама преценява какво й харесва и на какво иска да се подложи. Ако нямате и пет минутки на ден за грим или просто не ви се занимава, съществуват значителен брой процедури, които ще ви помогнат да изглеждате гримирани по всяко време на денонощието.