Маската за коса – много действия в един продукт

1
182
Добави коментар
clashbade
clashbade

Често ли сте свидетели на следния сценарий: влизате в банята с нагласата, че няма да пропуснете нито една стъпка от разкрасяващите ритуали, а впоследствие, притиснати от времето, бързате и правите само най – необходимото в грижата за косата!?

За съжаление се случва на всички. Добрата новина е, че вече има купища продукти на наше разположение, които могат да сътворят чудеса за минутка – две, без да изпитваме тежестта на дълготрайните и досадни процедури.

Балсамите, серумите и ампулите са едни от екстрите, с които можем да се поглезим. Но богатите формули на маските за коса и тяхното дълбоко действие са за предпочитане. За нетърпеливите се предлагат продукти с изключително бързо действие. За кратко време може да се сдобиете с блясък, подхранване и мекота. Ако и то не ви достига, заложете на формули без отмиване. Те няма да утежнят косата, ще заключат влагата и подхранващите елементи във всеки косъм. Могат да се използват вместо балсам и като серум за изтощените краища.

Не се ограничавайте в избора си. На кой му е достатъчен само един продукт? Вземете си няколко според нуждите и ги редувайте. Така косата няма да има възможност да привикне към активните съставки и ще откликва с пълна сила на ефекта, който искате да постигнете.

Много жени робуват на мнението, че с напредването на възрастта, косата губи своята жизненост и естествен блясък. Това в известна степен е така, но можете да бъдете сигурни, че с правилна и постоянна грижа и на повечко години може да се радвате на младежки игрива прическа.

Освен качествените продукти, от изключителна важност са ограничената употреба на уреди за термична обработка и честото подстригване, дори и само на връхчетата. Така косата ще успява да запази своята перфектна форма и ще бъде винаги подхранена. Сухите и цъфтящи крайчета издават дехидратацията, изтощаването и нередовното подстригване. С тях категорично няма да постигнете желания вид, а ако не вземете мерки своевременно, проблемът ще се задълбочи и ще се наложи да отстраните по голяма част от дължината й.

Някои прически също действат агресивно върху косъма. Ако не можете без тях, то поне ги ограничете, като давате време на косата за естествено възобновяване. Не забравяйте, както кожата сменя повърхностния си слой и се възстановява, така и косата може сама да се регенерира чрез непрекъснатото израстване на нови косъмчета. От вас се иска само да я щадите повече и да не забравяте използването на богати подхранващи продукти, които да я подкрепят в естествените съпротивителни сили.

Остава само да се радвате дълги години на красивата си грива и да не забравяте, че всяко действие е от значение. Що се отнася до младостта и красотата, никоя минутка не е изгубена напразно.