Тренд радар: Тюркоаз

1
164
Добави коментар
svetla58
svetla58

Както може би се досещате, героят на днешната публикация ще бъде тюркоазът. Името на този цвят е получено от камъка – тюркоазено. Тюркоазът е синьозелен минерал. Синьо-зелени нюанси, като тъмни аквамарин, тъмносини нюанси, цвят на яйцата и някои други, обикновено се считат за тюркоаз. Трудно е да се мине от тюркоазения цвят точно така, както минава, без да се спре. Поради привлекателността си, този цвят е моден повече от веднъж. Можете да си припомните 50-те и 60-те години. Именно тогава на върха на популярността е един от ярките нюанси на този цвят. Тя е комбинирана с други ярки и чисти цветове, а именно розово и жълто. В стил арт-рекорд се използва комбинация от тюркоаз с черно и бяло.

Купи потник на точки

Купи часовник

Купи чанта O bag

За мен, тюркоазеният цвят е глътка свеж въздух в знойния летен ден, това е свежестта на пролетното небе, морската повърхност. Не е изненадващо, че този цвят в много култури е цветът на истината и вярата, цветът на дълбокото състрадание и изцеление. Много често този цвят се намира в амулети, смята се, че може да помогне да се отървете от ненужните проблеми. В психологията на цветовете се смята, че тези, които обичат тюркоаза, са природата креативни, като имат в главите си огромен брой идеи, но, за съжаление, не винаги могат да реализират тези идеи. По отношение на мен това е вярно)

Купи тюркоазена рокля

Купи панталон с широки крачоли

Купи кожена чанта

Много често тюркоазеният цвят може да бъде намерен в стаите за медитация. Защо? Много е просто – при цветотерапията се смята, че този нюанс помага да се фокусира, да се намали агресивността, да се донесе физически мир. Така че, ако очаквате реч пред публика или важна среща, не забравяйте да носите нещо тюркоаз. Какво друго е добро тюркоаз? Уникалността му е, че се вписва във всеки вид цвят. Основното нещо е просто да намериш своя тюркоаз