Еволюцията в стила на Анджелина Джоли

1
159
Добави коментар
svetla58
svetla58

За Анджелина Джоли обикновено се говори в суперлативи. Тя е наричана „най-красивата жена“, като е спрягана и за „най-стилната актриса“. Бидейки под светлината на прожекторите повече от две десетилетия, архивите потвърждават, че тя винаги е изразявала себе си чрез стила си, а той не е никак кохерентен. Анджелина премина през множество фази във визията си и при нея наблюдаваме наистина впечатляваща еволюция. Преди да стане кралицата на елегантните рокли с цепки и обрания макиаж, Джоли се появяваше на червените килими с опушен грим, тениски, потници, кожени панталони и колани с капси.

Ако трябва да опишем стила й сега, той би звучал така: „Черно, черно, черно…бяло“. В началото на кариерата си Анджелина също имаше афинитет към черното, но го носеше по съвсем различен начин. Стилът й бе бунтарски, често в духа на грънджа, а във вечерта, в която получи Оскар през 2000 г., актрисата попадаше изцяло в естетиката на готиката – с коса черна като катран, червени устни, черен грим и дълга, черна рокля по тялото.

Джоли обичаше да опитва различни цветове – от ярки до неутрални – но това, което се забелязва винаги при нея е, че залага само на един такъв. Дори да избере изразителен цвят като зеленото, тя ще бъде облечена от глава до пети в него. Едно от най-скандалните неща, които е правила, е да носи колие с висулка, която представлява флаконче с кръвта на Били Боб Торнтън, с когото бяха женени до 2003 г. (Е, и самият Били Боб носеше такова с нейната). Сега, превърнала се в 43-годишна елегантна дама, която познаваме, това звучи като отнесено до съвсем друг човек.

Еволюцията в стила на Анджелина Джоли няма как да остане незабелязана, тъй като е голяма – от експериментиращото 20-годишно момиче с бунтарски дух, до изисканата жена с диамантени обици и прибрана коса.

Тагове
актриса, Анджелина Джоли, Били Боб, бунтарски стил, еволюция в стила на Анджелина Джоли, елегантен стил, изчистен стил, икона, мода, най-красивата актриса, Оскар през 2000, стил, стил на Аднжелина Джоли, стил на Джоли