Мода, красота и танци в Париж

1
126
Добави коментар
svetla58
svetla58

Все още не са преминали емоциите от грандиозния финал на седмицата на модата в Милано и ревютата в Париж започнаха едно след друго. Френският маратон, представящ пролетно-летните колекции бе открит от Dior. Шоуто не бе просто демонстрация на новите творения на Мария Грация Кюри, а истински хореографски спектакъл. Ефектната постановка бе наблюдавана с интерес от първи ред от Блейк Лайвли, Олга Куриленко, Ева Херцигова, Елена Перминов и други звезди.

Новата колекция на известната модна къща този път не бе представена в музея Роден, а на хиподрума Longchamp. Основната тема на шоуто обаче не бяха спортните постижения, а изкуството на танца. На хиподрума бе построен павилион, където се разгърна този перформанс на модата и хореографията. Театралност на случващото  придаваше и драматичното осветление, обливащо танцьори и модели. За хореографията на шоуто отговорна бе Шарън Еял.

Декорите бяха изрисувани с цитати от известни танцьори, сред които Исадора Дънкан и Пина Бауш.

Танцувайте, танцувайте, иначе сме загубени!

Вдъхновението от артистите и тяхната грациозност, разбира се, намери отражение и в самото облекло: въздушни поли, напомнящи на балетни пачки, обувки, стилизирани като балетни пантофки, преход от черни към нежни пастелни нюанси и меки градиенти (подобно на картините на Дега).

Тази колекция се превръна в идеалния повод да обърнем поглед към наследството на френската модна къща – рафиниранираният женствен силует, който бе издигнат от Кристиан Диор в култ бе отново на линия.
На подиума отново се появиха чантите “седло”, а и логоманията бе подкрепена от Мария Грация Кюри: гривни, колани, ремъци и дръжки – всичко бе декорирано с инициалите или името на създателя на марката.