НапЛинк помага на фирмите да се справят с новите изисквания на НАП по Наредба 18 за софтуер за касовите апарати

1
124
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

Новият СУПТО софтуер НапЛинк помага на различни компании да покрият всички изисквания на Наредба Н-18 на НАП. Софтуерът служи за управление и отчитане на продажбите /сторно операциите/ в търговските обекти и е особено полезен за онлайн продажби. НапЛинк предлага възможността за безплатен онлайн тест, който да определи дали вашата фирма има нужда от СУПТО.

 

Какво представлява СУПТО (софтуер за управление на продажбите в търговски обект) и имате ли нужда от него?

 

Дефиницията на това какво е посочена в §1, т. 84 от ДР на ЗДДС. Тя гласи, че „софтуер за управление на продажбите в търговския обект“ (СУПТО) е всеки софтуер или модул от софтуер, независимо от технологиите за реализацията му, използван за обработка на информация за извършване на продажби на стоки и/или услуги в търговски обект, за които е налице задължение за издаване на фискален бон.

 

Съгласно §1, т. 19 от ДР на Наредба № Н-18 „управление на продажбите“ чрез използване на софтуер за управление на продажбите в търговски обект е процес по автоматизирана обработка на информация за извършване на продажби на стоки или услуги, включващ проследяване на движението на стоките или изпълнението на услугите от заявяването им до тяхното предоставяне и/или извършване на плащане.

 

Въвеждането на изискването за софтуер за управление на продажбите създаде много неясноти сред бизнеса. За много от мениджърите и собствениците не е ясно дали имат нужда от подобен специализиран софтуер или не. За да подпомогнете преценката си за това, дали е необходимо да имате специализиран софтуер за управление на продажбите (СУПТО), можете да направите безплатен тест на този адрес: https://naplink.bg/Questionnaire

 

НапЛинк е създаден като съвместен проект на две установени на пазара софтуерни компании – Гравитек и Нюдейта. НапЛинк цели да помогне на собствениците на фирми да подобрят контрола на продажбите в своята компания, покривайки изцяло всички законови изисквания. Облачният софтуер осигурява на бизнеса надеждно средство за по-добра конкурентоспособност и растеж в дигиталната икономика.