Как да се грижим правилно за кожата на тялото и лицето

4
240
Добави коментар
seoslav
seoslav

Почти ежедневно се случва да си вземем душ набързо, да сложим чисти дрехи и да хукнем по задачи или срещи. Впоследствие се чудим от къде са дошли дребни дерматологични проблеми и дали в нас е причината за появата им.

За съжаление, липсата на задълбочена грижа с правилните продукти за конкретния тип кожа, оказва своето въздействие в дългосрочен план. При по – младите представителки на нежния пол (а нерядко и при мъжете) се наблюдава известен баланс при липсата на грижи. Бързите възстановителни и регенеративни процеси при кожата както на лицето, така и по цялото тяло, са предимството на тази възраст. С напредването й обаче толерансът все повече отслабва, и ако вземем необходимите мерки, своевременно ще е много по – лесно да реагираме на нуждите на епидермиса във всеки един момент.

Хидратация и пак хидратация

Всеки от вас е чувал неизменното натякване, колко е важно кожата да бъде хидратирана (дори и склонната към омазняване). Това не е самоцелно. Наистина е от изключително голямо значение да успеем да запазим водния баланс. Оставете едно цвете на силна слънчева светлина без приток на вода. Ефектът ще е пагубен само в рамките на няколко дни. Нашата нежна кожа с безбройните си клетки, е още по – чувствителна на екстремните условия.

Лице

Това е мястото, което стои открито целогодишно и поема върху себе си безмилостното влияние на околната среда, вредните навици и неблагоприятните атмосферни условия. Добре подбраната козметика, ежедневното почистване както сутрин, така и вечер, трябва да е на първо място сред ритуалите за разкрасяване. Не подценявайте действието му. А задържащи влагата продукти ще съхранят хидролипидния баланс и ще запазят еластичността, младостта и сияйния вид на клетките дълго време.

Тяло

Въпреки че някои части на тялото са най – често скрити, дори и под оскъден пласт дрехи, те също се нуждаят от внимание. Всеки обича да се чувства добре в кожата си. Ежедневното къпане е задължително за добрата хигиена и самочувствие, но водата понякога действа по – агресивно върху кожата и налага използването на подхранващи масла и хидратиращи продукти. Лосиони, мляко за тяло (включително и под душа), антицелулитни и стягащи формули, всички те допринасят за добрия младежки вид на кожата. А като допълнителна екстра, тя остава деликатно уханна на любимия аромат.

Колкото и да бързате, създайте си навик и рутина да използвате приятни и висококачествени продукти, които ще ви поглезят със своите формули и ефекта си върху най – ценната ви дреха. Допълнителната грижа никога не трябва да бъде бреме, а удоволствие от факта, че правите най – доброто за себе си и в бъдеще ще се  наслаждавате на отплатата – добрия външен вид.

Професионални продукти – грижа за вашето лице и тяло от AgoraBBeauty: https://agorabbeauty.com/lice-tyalo

Посетители: 70