Скрити камери за видеонаблюдение

2
290
Добави коментар
clashbade
clashbade

Скритите камери отдавна са част от модерния технологичен свят. Те ни заобикалят навсякъде, без дори да подозираме присъствието им. Пазарът предлага широка гама от продукти за тайно видеонаблюдение на достъпни цени, което ги прави много практични. Могат да се използват с различни цели – защита на дома, офиса и друг вид собственост, наблюдение на персонал и клиенти.

Много често шпионските камери за видеонаблюдение се оказват по-ефективни дори от стандартните устройства, тъй като у дома, например, потенциалните крадци биха могли да забележат поставените в и извън жилището камери.

Обикновено скритите камери са малки като размер, което ги прави компактни и лесни за  монтиране в различни предмети. Най-често се поставят в предмети, които са част от интериора и не будят подозрение, че присъстват в помещението.

Какви са видовете скрити камери за видеонаблюдение?

Съществува огромно разнообразие от видове шпионски камери. Понякога са поставени в бинокли, дистанционни, ръчни часовници, слънчеви очила, запалки, ключове за автомобили, фенерчета, будилници и т.н. Има и такива, които са вградени в тъкани на дрехи и аксесоари – колани, шапки, вратовръзки и други. Могат да бъдат прикрепени дори за бутилки, пакети цигари и др.

Основните видове скрити камери са:

Камери с нощно виждане – тези устройства осигуряват изключително добра видимост при наличието на силно намалено или напълно липсващо осветление. С опция за нощно виждане са и камерите за лов, например, които могат да бъдат монтирани външно. Този вид камери обикновено записват файловете на допълнително прибавена карта памет.
Камери с детектор за движение – те се активират при засечено движение в обсега на обектива. По този начин записът остава незабелязан и не предупреждава за започването му. Предимството на този вид камери е, че спестява на собствениците им безкрайното преглеждане на празни файлове. Предлагат се в най-различни форми, които по никакъв начин не привличат вниманието на околните.
Камери, които се инсталират в различни готови продукти – това са модули на камери за видеонаблюдение, които могат да бъдат вградени в избран от клиента предмет. Така внедряването на шпионските камери остава незабелязано в предмети от ежедневието. На практика, приложението на този вид устройства е абсолютно неограничено, което ги прави предпочитани сред потребителите.
Камери, които могат да се наблюдават онлайн – това са IP камери с много малки размери, които могат да бъдат внедрени в най-различни предмети. Те могат да записват на компютър, на записващо устройство или на поставена в тях външна памет. Разбира се, безспорното им предимство е, че могат да се управляват чрез интернет, стига да в помещението, където се намират, да има Wi-fi. Обикновено командването става с помощта на приложение, инсталирано на мобилното устройство на клиента или посредством уеб браузър. Друг плюс на тези скрити камери, че те могат да изпращат снимки на e-mail адреса ви, а също и да говорите по тях, като по този начин могат да се използват вместо бебефони или просто, за да следите работата на детегледачката ви.

Какво е важно при избора на скрита камера за видеонаблюдение?

Основен критерий при избора на такава камера е външният й вид. Задължително е да остане незабелязана, без значение къде ще я поставите. От друга страна трябва внимателно да подберете мястото, където ще стои, за да обхваща в кадър определената цел. Винаги съобразявайте вида на камерата според ситуацията, в която се намирате. Например, в офиса е добре да се сложи в часовник, сувенир, картина или химикал.

Най-важните фактори при избора на скрита камера са: резолюция, памет, издръжливост на батерията, формат на видео заснемане, температура на работа, операционни системи, които поддържа, фокусно разстояние, максимално време на записване, наличие на микрофон и какъв е неговият обхват. Дистанционното управление е плюс и би ви улеснило в голяма степен. Доверете се на мнението на опитен специалист в областта, който може да ви посъветва кой е най-добрият избор за вас.

Всякакъв вид камери за видеонаблюдение от Виждам те.