Защо моливите трябва да са част от ежедневния макиаж

2
146
Добави коментар
clashbade
clashbade

Много дами решават да пропуснат използването на молив при гримиране по една или друга причина. Ползите от него обаче са много и няма причина да се лишавате.

Ето няколко хитри съвета за по-красив и дълготраен макиаж:

Молив за очи

Тайнствено и привлекателно очертаните котешки очи винаги са имали особена притегателна сила. Неизменно окото привлича чуждите погледи. Излъчването му се подчертава, а с подходящия цвят визията може да бъде променена изцяло.

Опушен грим с помощта на мек молив е най-лесният и бърз вариант за разкрасяване. Това оптически разширява окото и го прави изключително магнетично. Следва лек пласт спирала и сте готови. Само в рамките на две минути може да имате издържан и поддържан вид.

Каял

Това е нещо средно между молив и очна линия. От времето на древните египтянки датира използването му за оформяне на окото. Те са знаели не по-зле от нас значението и ефекта на малките хитрости за подчертаване на женската красота.

Очна линия

Когато говорим за гримиране на очите няма как да пропуснем споменаването на класическата очна линия. Тя се различава от моливите за очи по наситения цвят и резкия контур, който оставя. По-специфична е за нанасяне, поради което е хубаво да имате спокойна ръка. Трепванията не са желателни, а ефекта, който може да постигнете с нея, е по-драматичен.

Вежди

За нищо на света не пропускайте оформянето на тази важна част от лицето. Добре подчертаните вежди са прозорец към визията. От тях зависи цялостното излъчване. Не всяка дама може да се похвали с плътни и подредени вежди. Ако не желаете да се подлагате на по-болезнени и скъпи процедури, моливът ще свърши идеална работа. Леко оформяне и подчертаване с точния нюанс ще “отвори” лицето и с минимален грим ще изглеждате перфектно поддържани и красиви.

Устни

Не правете грешката да мацнете червило набързо и да приключите. Особено в горещите летни дни се нуждаете от помощта на моливите за устни с цел удължаване на грима. Допълнителната екстра, която получавате, са прекрасни, плътни и оформени съблазнителни устни, примамващи и подчертаващи красивата ви усмивка.

Подходящ нюанс или малко по-тъмен в краищата ще създаде илюзията за допълнителен обем и само периодичното обогатяване на основния цвят ще поддържа вида свеж за цял ден.

Нокти

Малко по-различен, заради начина си  на приложение, е моливът за нокти. Това е сравнително неизвестен продукт, който не се радва на голяма популярност, като горе посочените, но също има своята важна роля в грижата за външния вид. Белият молив за нокти се нанася от вътрешната страна под ръба на нокътната плочка с цел да избели маникюра, когато той е лишен от лак за нокти. Така се наподобява френският маникюр.

Ето как с няколко лесни и бързи трика си осигурихте безупречна визия и дълготраен макиаж, на който ще ви завиди всяка дама.

Всякаква козметика + богат избор на моливи за очи от магазин За човека.