Веригата магазини за дрехи Forever 21 се подготвя за фалит

1
132
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Веригата магазини за дрехи Forever 21, които от три години присъстват и на българския пазар, се подготвя за банкрут, пише Bloomberg, позовавайки се на запознати с плановете на компанията. Модният бранд е преговарял за допълнително финансиране, работейки с екип от съветници, които да му помогнат да преструктурира дълга си, но в момента преговорите с евентуални кредитори са в застой.

Подаването на документи за влизане в процедура за защита от фалит може да се използва като основание да бъдат затворени някои от нерентабилните магазини на марката. Така фирмата ще стане по-малка, но ще има шанс да продължи дейността си.

Процедурата обаче е проблем за основните акционери в компанията – Simon Property Group Inc. и Brookfield Property Partners LP, които ще претърпят сериозни финансови загуби. Основателят на компанията Forever 21, Ду Уон Чан, държи контролен пакет акции във Forever 21, което ограничава възможността му за набиране на средства.

Банкрутът може да е проблем и за основните собственици на молове в САЩ. Forever 21 е един от най-големите наематели в търговските центрове, които все още функционират въпреки вълната от фалити в сектора на търговията на дребно в страната.

Основана през 1984 г., Forever 21 оперира повече от 800 магазина в САЩ, Европа, Азия и Латинска Америка. У нас компанията отваря първият си магазин в Paradise Center в София през 2016 г., малко след това отваря магазин и в столичния мол Serdika Center.