Кипърец иска да прави квартал край София за 500 млн. евро

1
144
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Кипърецът Теодорос Аристодиму иска да изгради нов квартал край София – „Велосити“, който ще се намира до село Волуяк. Планираната инвестиция е над 500 млн. евро, като за проекта вече е закупена земя на стойност 55 млн. евро. Общата площ на проекта е 140 хектара, комбиниращи имоти, собственост на българското дружество „Кадмос“, чийто управител е Аристодиму.

„Към момента няколко компании са изявили интерес за участие в проекта“, съобщи за медиите Аристодиму.

Той е основател, главен изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите ARISTO DEVELOPERS Ltd. До момента в проекта са инвестирани 55 млн. евро. Закупени са 1 388 896 кв. м. земя в границите на гр. София, с излаз на Околовръстен път и Ломско шосе. Основният инвеститор в проекта е фирма „Кадмос“ ЕООД, която пък е еднолична собственост на регистрираната в Никозия „Емити Дизайнс Лимитид“. Българското дружество предоставя земята и инвестицията за проектирането и построяването на инфраструктурата.

Планът на предприемача е в центъра на „Велосити“ да бъдат изградени начално и средно училище, които ще обучават на български и английски и ще имат съответните международни акредитации. В новия квартал жителите ще имат възможност да избират между няколко различни видове къщи и апартаменти. Къщите ще формират 2/3 от общата жилищна площ. Останалата 1/3 ще бъде заета от малки жилищни блокове.

В квартала ще има детски градини, частно училище, здравни заведения, търговски,  културен и спортен център, и офис пространства за малки и средни предприятия.

„През 2007 г., търсих добра инвестиционна възможност да разширя международното си портфолио с имоти и да разрасна строителния си бизнес в Европа“, споделя Теодорос Аристодиму. От 2007 г. досега аз инвестирах 55 млн. евро в земя, визирайки развитието на модерен тип предградие, което да бъде от висок строителен и екологичен стандарт, привличайки международната и българска общност“, разказва Аристодиму.