Стотици участват на щафетния маратон в центъра на София

1
93
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

В 9:00 часа пред националния стадион „Васил Левски“ в София днес (6 септември) стартира щафетния маратон, който ще отбележи 134-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия и Княжество България.

Събитието се провежда за трета поредна година, като и този път стотици са участниците, които ще изпитат своите физически възможности.

„Дистанцията (42,195 км) е разделена на шест поста (съответно по 5, 10, 5, 10, 5 и 7,195 км). Тук има отборен дух, адреналин, емоция. Когато един от участници бяга, другите го очакват, вълнуват се, виждат каква е конкуренцията с другите участници. Всички дават всичко от себе си, за да могат да се представят по-добре. При това хубаво време имаме силни бегачи от България, част от тези на Румъния. Надявам се да има и рекорд тази година“, заяви директорът на състезанието Даниел Дуков.

Сред участниците в събитието са вицешампионът на 5000 м от провелата се преди дни Балканиада по лека атлетика Йоло Николов, бронзовият медалист на 3000 м с препятствия от същото състезание Митко Ценов, рекордьорът на Румъния на 10 км, както и сребърният медалист от световното първенство по биатлон Владимир Илиев.

За най-малките ще има допълнителни състезания, в които могат да се състезават със своите връстници.

Заради събитието част от улиците в центъра на София ще останат затворени.