Отборът на Англия разгроми България с 4:0 :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
156
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Отборът на Англия разгроми България с 4:0 в европейска квалификация на „Уембли“ и си върна върха в класирането с 9 точки след 3 победи. „Лъвовете“ остават на дъното в класирането след трета поредна загуба под ръководството на Красимир Балъков и само 2 точки в актива си.

Англичаните съсипаха надеждите на родните национали в началото на второто полувреме. През първата част домакините отбелязаха едно попадение, а „лъвовете“ се представяха доста стабилно, но след подновяването на играта футболистите на Гарет Саутгейт бяха безкомпромисни и до 55-ата минута вече водеха с 3:0 след грешки в защитата на гостите.

Хеттрик за Трите лъва отбеляза капитанът Хари Кейн. Две от попаденията му бяха от дузпи – първото за нарушение на Николай Бодуров, а второто след грешка на заменилия го Кристиан Димитров. С гол и асистенция се отчете звездата на „Манчестър Сити“ Рахийм Стърлинг.

Мачът започна с траен контрол на топката от страна на домакините, които разчитаха на атаки по фланговете. Хари Кейн отбеляза първи гол в мача в 19-ата минута, но се оказа, че е бил в засада и попадението не бе зачетено.

Пет минути по-късно обаче „лъвовете“ направиха първия си подарък в мача. Вратарят Пламен Илиев реши да изнася топката с късо подаване към защитниците, но не успя да намери Васил Божиков и Рахийм Стърлинг я открадна. Нападателят на „Манчестър Сити“ се освободи до крайната линия и намери непокрития Хари Кейн, който се разписа за 1:0.

Домакините продължиха да атакуват вратата на Илиев, българската отбрана показа дисциплина и се бранеше умело. През първите 45 минути „лъвовете“ отправиха и два точни удара към вратата на Джордан Пикфорд чрез Марселиньо и Галин Иванов.

Второто полувреме започна с положение за българския състав, което можеше да изравни резултата. Комбинация между Марселиньо и Вандерсон изведе дебютанта на добра позиция, но ударът от малък ъгъл бе отразен от стража на „Евертън“.

В 48-ата минута Рашфорд финтира Николай Бодуров и българинът направи шпагат, който събори нападателя на „Манчестър Юнайтед“ в наказателното поле и Англия получи дузпа. От 11-те метра Кейн беше безкомпромисен и удвои. Само пет минути по-късно Трите лъва покачиха на 3:0, след асистенция на Кейн към Стърлинг.

След грешката при третия гол Красимир Балъков замени Бодуров и пусна на негово място Кристиан Димитров. Младият бранител обаче не успя да подобри представянето в защита и също направи дузпа. В 73-ата минута той повали на тревата Кейн в опит да му попречи да стреля и реферът даде втори наказателен удар в полза на домакините. С още един категоричен удар Кейн оформи хетрика си и крайното 4:0.