Анатомия на мускулите на краката

1
222
Добави коментар
vivi805
vivi805

 

Днес ще разгледаме по-отблизо анатомията на мускулите на краката. Ще разберете къде изпълняват вашите квадрицепс, бицепс на бедрата, задните части, мускулите на бедрата и краката и какви функции.

Ако се отнасяте сериозно към цялостното развитие на тялото си, тогава се концентрирайте върху краката си от началото до края. Според нас това е най-важната мускулна група, която изисква специално внимание и развитие. Само помислете за това, краката съставляват около половината от тялото ни – вашите квадрицепси, бицепси на бедрата, задните части, мускулите на бедрата и краката. Така че лицето е огромна област за изучаване. И разбира се, морето от информация, която ще разгледаме в тази статия. На първо място, ще говорим за мускулната структура на краката. След това обмисляме структурата на скелета – костите и връзките, които участват в движенията.

Квадрицепсите включват 4 отделни мускулни групи, това са:

    Страничен широк мускул
    Среден широк мускул
    Междинен мускул
    Прав бедрен мускул

ибутаморен

Нека започнем с мускула на ректуса femoris, защото е уникален. Започва в самия връх на бедрото и се движи по цялата му дължина до самото коляно, пресича го и се свързва с подбедрицата. Този мускул е уникален, защото е единствената мускулна група на квадрицепсите, която преминава през цялото бедро.

Сега да преминем към страничния широк мускул на бедрото. Мнозина са наясно с функцията му за амортизация. Също така започва в горната част на бедрото и също се прикрепя към подбедрицата.

Сега нека обърнем внимание на медиалния широк мускул на бедрото. Мнозина сравняват формата му със сълза. Също така започва от горната част на бедрото, огъва се около бедрото по цялата дължина и се прикрепя към сухожилието на коляното.

Е, последният, но не по-малко важен мускул, който не виждате, е междинният широк мускул. Той се намира под мускула на ректуса femoris и също е прикрепен към сухожилието под коляното.

И така, квадрицепсите се състоят от четири мускула и това е най-голямата мускулна група пред бедрото. Говорейки за крака, вероятно сте чували за важността на изработването на квадрицепсите. Ако се занимавате с фитнес зала и резултатът е важен за вас, тогава трябва да използвате клякания, белодроб, различни видове разширения на краката и подобни упражнения.

Сега, когато разгледахме пред бедрата, ще разгледаме и обратната му страна. Разберете, знаем, че искате мощни квадрицепси и това е добре, но не забравяйте да обърнете внимание и на бицепсите на бедрата си.