„Ню Йорк Таймс“ обвини „самолети“ за атентатите на 11 септември 2001

1
102
Добави коментар
setlans
setlans

„Ню Йорк Таймс“ обвини „самолети“ за атентатите на 11 септември 2001 г.

На 11 септември, докато хиляди хора скърбяха за своите загинали близки, „Ню Йорк Таймс“ публично съобщи, че „самолети“ са свалили кулите близнаци.

„Ню Йорк Таймс“ си навлече гнева на хиляди хора, след като в сряда (11 септември) публикува туит, според който самолетите и никой друг са виновни за свалянето на кулите близнаци.

Докато целият американски народ скърби и си спомня за жертвите от атаките на 11 септември 2001 г., по повод на 18-ата годишнина от трагедията, „Ню Йорк Таймс“ се възползва от възможността да охарактеризира събитията от този ден по политически коректен и фактически неточен начин.

Ето и точните думи на „Ню Йорк Таймс“:

„18 години изминаха откакто самолети се насочиха и свалиха Световният търговски център. Днес, семействата отново ще се съберат и ще скърбят на мястото, където повече от 2000 души загинаха“.

Според официалната теория, която ние няма да обсъждаме точно сега, 15 от похитителите (както ги наричат в документите) на самолетите са от Саудитска арабия. Загиналите в атаките са почти 3000 души.

От написаното на „Ню Йорк Таймс“, съвсем естествено е да си помислим, че самолетите сами са излетели и сами са се блъснали в сградите. А как да коментираме, че жертвите са с 1000 повече от написаното? Много несериозно е, третият по популярност всекидневник в САЩ да публикува неточни данни, особено за тази трагедия.

Но туитът на „Ню Йорк Таймс“ не остана незабелязан. Моментално потекоха коментари, които осъждат наглостта на вестника. Сред коментарите, разбира се, имаше и такива с комедиен привкус.

Стивън Милър написа: „Човече, тези кули наистина трябва да са направили нещо, което да е разстроило тези самолети.“

След като бяха масово нападнати, „Ню Йорк Таймс“ изтриха оригиналния си туит

Те написаха нов туит, в който казват, че всъщност терористи са отвлекли самолетите и са свалили небостъргачите. Те поправят и бройката на жертвите.

Вижте още: „Великденски поклонници“: Защо световните лидери избягват да използват думата „християни“, след атентатите в Шри Ланка? Как реагираха българските медии?

Това е пореден гаф на „Ню Йорк Таймс“. Наскоро, вестникът публикува туит, в който китайският комунистически лидер Мао Дзедун бе наречен „една от най-големите революционни фигури в историята“.

Този туит също беше изтрит, след острата реакция на туитър общността.

Тази година се навършиха 18 години от атентатите на 11 септември 2001 г.

Можете да ни подкрепите, като ни последвате в социалните ни мрежи Фейсбук и Туитър!

Сетланс / defensemaven