Гаф! Зам.- кметът на Дупница Крум Милев записа ГЕРБ за изборите ден преди ОИК да стартира приема на документи, Пл. Соколов…

1
256
Добави коментар
4vlastbg
4vlastbg

От ГЕРБ се похвалиха, че вече са регистрирани.

Зам.- кметът на Дупница Крум Милев се изтърча да регистрира в ОИК ГЕРБ ден по- рано от законоустановения ден. Точно 18,08 часа на 11 септември той внесе документите на партията, игнорирайки посочените от закона срокове.
Крум Милев е известен с това, че отключва секциите на всички избори, като винаги държи да е първият гласувал. Всъщност членовете на ОИК Дупница със заповед №9 от 9 септември са утвърдили решението приемът на документите на партиите и коалициите да започне от 12 септември в 9 часа.
Екскметът Пламен Соколов, който се очертава като фаворит да се бори на балотажа в Дупница, хвана гафа и поиска декласирането на ГЕРБ от състезанието през октомври.
„Считам, че визираното решение за регистрация на партия ГЕРБ е незаконосъобразно и следва да бъде отменено.”, заяви Пламен Соколов. Той изпратил Радослав Радославов да внесе сигнал до ЦИК от името на местна коалиция „Движение заедно за промяна”, който е входиран с вх.№30.
Всички в Дупница тръпнат да разберат какви ще са правните последици за управляващата партия в града. Срокът за регистрация за партиите приключи днес. Няма информация ГЕРБ да са се пререгистрирали.
„Едва ли ще има правни последици за ГЕРБ, но трябва да се види качеството на работа на Общинската избирателна комисия, в която ГЕРБ има доста добро представителство. Това е целта ни с този сигнал.“, каза Соколов.