Младен Маринов: Надявам се да увеличим парите за нощен труд на полицаите

1
162
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Министерството на вътрешните работи ще направи всичко възможно да увеличи парите за нощен труд на полицаите от следващата година. Това каза във Варна вътрешният министър Младен Маринов, който присъства на мащабно учение за спасяване на пострадали хора при авиационен инцидент.

Ставката от 25 стотинки на час за нощен труд на полицаите предизвика масови протести през тази година. Те настояват тя да се вдигне поне на 1 лев. Днес министър Маринов обясни, че премиерът Борисов е поел ангажимент да се търсят варианти.„Надявам се да намерим пари и имам и неговата подкрепа, да намерим съответните средства да увеличим и нощния труд от следващата година“, заяви министърът на вътрешните работи.

Младен Маринов каза още, че противодействието на битовата престъпност е приоритет за МВР. Затова продължава акцията на жандармерията в малките населени места.“Откакто работи този център, който анализира проблемите на битовата престъпност и се предприемат мерки е за намаляване на същата. 2-3-4 процента надолу – като грабежи, кражби и убийствата.“, уточни Маринов.

В МВР се изготвя нова концепция за системата 112, така че да се повиши функционалността ѝ. „Тя да обхване всички институции, които имат ангажимент към реакция на даден сигнал да се управляват от едно място, информацията да постъпва на едно място и да се регулират действията от едно място.“, каза Маринов

Главният секретар на МВР коментира кражбата на два скъпи автомобила за над 300 хиляди лева от паркинг в столичния квартал „Драгалевци“.

 „Иззети са записи, които могат да помогнат за разплитането на престъплението. Колите не са били разбити, а е използвана програма, която улавя честотата на дистанционните на ключовете.“, каза Ивайло Иванов, главен секретар на МВР.