Засилени проверки по пътищата у нас за предстоящите почивни дни

1
143
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Засилени проверки на пътя в цялата страна по време на предстоящите три почивни дни. Очакват се и опашки на някои гранични пунктове заради ремонтни дейности.

От МВР очакват засилен трафик в серията почивни дни. Миналата година на 22 септември на пътя са загинали четирима души, а фишовете за превишена скорост са били близо 700.

Мартин Цурински, СДВР: На 20-и акцентът ще е върху изхода от столицата. Подсигурени са всички входове и изходи на магистрали с патрули на отдел ,,Пътна полиция“.

От Пътна полиция предупреждават, че тунел ,,Витиня“ на АМ Хемус се очертава като един от най-проблемните участъци. Оттам призоваха за толерантност на пътя и предупредиха, че патрулите ще следят за изпреварвания в аварийната лента.

Симеон Русинов, ОД на МВР София: Целият трафик ще се извършва през тунел ,,Витиня“, а този който се движи от Варна към София ще бъде по стария път.

Сериозен трафик се очаква и на АМ „Струма“. В последния работен ден от седмицата в участъка край Дупница движението също ще бъде улеснено чрез реверсивно движение. Платното посока Кулата остава затворено заради ремонт след големия пожар в депото за отпадъци. Сериозни тапи на Тракия не се очакват.

Иван Досев, АПИ: Не очакваме нищо свръхестествено. Очакваме стандартния тежък трафик, за който сме се постарали и сме направили всичко възможно да го облекчим.

По време на почивните дни сериозни проверки ще има и на автобусните превозвачи. От Автомобилната администрация заявиха, че от началото на годината са издадени малко над 9000 акта за нарушения, което е по-малко спрямо същия период на миналата година. Основно става въпрос за неспазване на времената за почивка, технически неизправности и неизрядни документи.

Бойко Рановски, директор на ИА ,,Автомобилна администрация“: Ще бъдат извършвани засилени проверки над автобусите, които превозват пътници. От юни месец има промени в закона за автомобилните превози, има нови изисквания по отношение на оборудването на автобусите с обезопасителни колани. Контролът ще бъде засилен.

От Пътна полиция заявиха, че миналата година по време на почивните дни са издадени малко над 8 000 фиша.