Роклите на български дизайнер се носеха на филмовия фестивал във Венеция

1
145
Добави коментар
svetla58
svetla58

Българска следа имаше по червения килим на фестивала във Венеция този месец.

Елиана Мильо – италианска актриса и телевизионна водеща, се появи на няколко събития в тоалети на българския дизайнер Светослав Колчагов.

Мильо блестеше в типичните за Колчагов блестящи творения, обгръщащи по елегантен и същевременно чувствен начин женската фигура. Една от неговите рокли, които тя облече, бе от зеленикав брокат, с асиметрично рамо и интересни набирания.

Създадена от Светослав Колчагов бе и роклята със силует молив, обсипана с тъмносини пайети.

И още една много женствена, изискана и подходяща за червения килим рокля на българския дизайнер – тази от тюркоазена коприна.

За нея Светослав Колчагов споделя пред проф. Любомир Стойков: “Корсетът тип “тромпет” е в съчетание с веревно скроена пола, която приляга идеално към тялото и гарантира свободното движение. Благодарение на падналите презрамки деколтето и раменете са изящно очертани…”

 

Светослав Колчагов работи и твори в Лондон от 18 години.

Всъщност, той вече е много добре познат на българската публика, а и на световната. Негово дело е булчинската рокля на Кари Брадшоу.

По времето, по което създава роклята, Колчагов работи в Лондон за Vivienne Westwood. В момента роклята от филма е изложена в магазина на Вивиан Уестууд в Ню Йорк.

 

 

Тагове
български дизайнер, дизайнер, Елиана Мильо, златиста рокля, италианска актриса, италианска водеща, мода, Светослав Колчагов, синя рокля с пайети, стил, тюркоазена рокля, филмов фестивал, филмов фестивал във Венеция