Няколко трика за прекрасна спалня с малко усилия

1
151
Добави коментар
clashbade
clashbade

Днес отвсякъде сме заливани с тонове предложения за супер атрактивни и актуални мебели, нови тенденции и течения в модата на обзавеждането. Какъвто и вкус да имате, каквито и стилове да изберете, има няколко задължителни условия, с които е необходимо да се съобразите, за да се сдобиете с мечтаната спалня.

Достатъчно място за съхранение

Дори да сте привърженици на минималистичните стилове, изобилието от място за съхранение може да ви бъде само от полза. За целта много функционални могат да се окажат подматрачните пространства и различните видове скринове. Ще останете изумени какъв обем дрехи и завивки могат да поберат. Винаги можете да разчитате на тях при смяната на сезоните. Така ще успявате да поддържате с лекота реда в спалното помещение. Това само по себе си ще допринася за семплата и уютна атмосфера.

Завесите

Щорите са супер модерни през последните години. Хит в обзавеждането, те стоят класически добре и внасят уединение, когато е нужно. Но не правете грешката да ги поставяте в стаята за спане. Това не е всекидневната или офисът ви. В най – разпускащата обстановка в жилището е необходимо да има нотка романтика и красота. Двойните пердета са перфектното решение. Дали ще се сливат в обстановката и с избраното спално обзавеждане или само ще акцентират основния цвят, това зависи от личните ви предпочитания. По-плътният чифт трябва да успява да скрие слънчевите лъчи за оптимална почивка и да ви осигури достатъчно уединение.

Кувертюрата

Тя обезателно трябва да отговаря на цветовите решения в стаята. Ако стените са лилави, елементи в този цвят на друга основа ще изпъкнат и ще изглеждат изключително стилно. Не правете грешката да се затрупвате с украси и възглавнички. Може и да стоят красиво по списанията, но безкрайното местене и оправяне няма да ви харесат. Помнете – пестеливостта стои изпипано и стилно.

Гардероб

Задължителен с присъствието си, колкото по – голям биха казали дамите, толкова по – добре. Така е! Място винаги е нужно. Но няколко хитринки ще го направят по функционален:

Осветление по периферията – това ще бъде много полезно, когато ви се налага да оставите половинката да поспи. Ще можете да изберете  нужното без да се налага да включвате лампите.
Огледални врати – те биха спестили нуждата от голямо огледало в стаята. Още повече, че визуално ще направят помещението много по обширно.
Плъзгащи се врати – когато гардеробът е снабден с тях, няма да се налага да разполагате с твърде широко място за отварянето им. Ще изглеждат компактно, дори и при отворено положение.

Пейка

Допълнително място за сядане ще ви докаже практичността си, когато започнете да го използвате за всичко и по всяко време. Удобството на тази екстра ще се докаже с времето. А ако разполага и с място за съхранение, многофункционалността ще ви подкрепи в разтребването.