Топла спалня за зимния сезон – как да я постигнем

1
212
Добави коментар
clashbade
clashbade

През летните месеци копнеем за прохлада и слънце. Всеки се стреми да прекарва  колкото може повече време навън. Забавленията не чакат. И определено не са у дома.

Горещите дни ни подтикват към минимални усилия за почистване, по тази причина домът е освободен от всичко излишно и се радва на повече простор. Всичко, което може да осигури прохлада, е добре дошло. Не става дума само за климатиците. Липсата на килими и контакта с хладния под, отворени прозорци и завеси, полюшващи се от топлия бриз, повече сянка – всичко това носи отмора и усещане за лекота.

Когато есента е на прага ни, се променя и средата около нас. Радваме се на не толкова горещо слънце и богати, вълшебни аромати в природата. Скоро ще стане студено и лятната прохлада няма да е функционална. Ще се опитваме да пуснем все повече слънчеви лъчи у дома.

Как да направим спалнята, най – уютното ни  кътче, подходящо за посрещане на тази част от годината?

Меки килими

Мекият под, застлан с богат килим, ще измени атмосферата неузнаваемо. Това ще помогне за задържане на топлината и добрата изолация на студа от нашите ходила. Колко е приятно в студена сутрин да стъпим на пухкав под, осигуряващ приятен комфорт.

По-богати шалтета

Ако през лятото един чаршаф е достатъчен за осигуряване на прохлада, то през зимата дебело и богато шалте, декорирано с подходящите възглавнички, ще донесе желаната топлина. Помнете, че нагласата и усещанията на човек минават първо през психиката му. Когато окото се настрои на някаква вълна, тя лесно може да ви завладее и да осигури нужното чувство. А това, което целим е удобство и комфорт. Голямо меко легло, нежни завеси и по възможност камина. Какво повече можем да желаем, освен може би чаша червено вино?!

Осветлението в спалнята

Меките приглушени тонове и подходящо осветление са в състояние да направят чудеса. Само една лампа на правилното място може изцяло да промени обстановката. Не проваляйте перфектното си обзавеждане с посредствени полилеи. Дори и да вложите повече, луксът който ще постигнете ще си заслужава усилията.

Лежанка

Допълнително място за отмора в задушевната обстановка на спалнята може да служи за много разнообразни дейности. То е по-важно дори от телевизор, който така или иначе не е желателно да присъства във въпросната стая. След напрегнат работен ден, малко релакс с любима книга в ръка и отпускащо питие може да е рецептата за перфектната вечер.

Осигурете на себе си и любимите си хора най-прекрасната и спокойна зона, където да избягате от стреса и умората на ежедневието. Всичко това ще ви се възвърне под формата на здрава психика и спокоен сън.