Над 20 000 посетители се изсипаха на фермерския пазар в София

1
94
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Над 20 000 посетители се изсипаха днес на фермерския пазар – есен 2019 г., който се провежда на ул. Оборище, зад храм-паметника „Александър Невски“. Организатори са Столична община и „Пазари ЮГ“ ЕАД съвместно с „Хранкооп“.

“Всеки голям европейски град има такъв. Това е чудесен начин да подпомогнем трудолюбивите български производители и да ги срещнем с потребителите в големия град. София има нужда от това”, заяви изпълнителният директор на „Пазари Юг“ Николай Попов.

Фермерите от цялата страна са над 100, като предлагат всичко за трапезата и домашно приготвени храни и напитки, които са типични за летния сезон.

Общинските съветници в София гласуваха наскоро всеки месец да се организира национален фермерски пазар на ул. „Оборище“. До края на годината се предвиждат още 3 фермерски фестивала като част от Културния календар на столицата. Датите са 20 октомври, 24 ноември и 15 декември, всеки път в неделя, всеки път от 11 до 18 ч. в началото на ул. Оборище, зад храм-паметника „Александър Невски“.