Йорданка Фандъкова откри официално кампанията си нов мандат

1
72
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

За мен днес започва открито и честно състезание на идеи, решения и проекти за София. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на официалното откриване на кампанията си нов мандат.

Според нея на тези избори ще се реши как София ще продължи да се променя и с каква цел ще се развива.

„Всички казват, че тези избори за кмет на София са различни, защото са голяма битка за власт. Това не е залогът, зная, че много политически инженери се опитват да подменят играта, но аз не съм била и никога няма да бъда част от това“, отбеляза Йорданка Фандъкова.

 „Преди няколко месеца „Файненшъл таймс“ и Световната банка отвориха свои центрове в София. Струва ни се естествено. А дали биха го направили преди 10 години? Каква беше София преди 10 години? Започнахме работа в един спрял град, който преминаваше от криза в криза. София беше обградена от хиляди бали боклук, чийто мирис задушаваше половината град. 40-годишните червени Икаруси бяха столичният градски транспорт, а метрото беше 9 км от центъра до „Обеля“. Детските градини и части от Борисовата градина се заменяха срещу панелни апартаменти, а парковете дори не се косяха. Радвам се, че днес никой не помни София такава. Защото днес София е различна”, отбеляза още в словото си Йорданка Фандъкова.

По думите й първата голяма цел е по-високо качество на живот с по-удобна и сигурна градска среда. „Извеждам като приоритет работата в кварталите. Това означава квартални улици, тротоари и осветление”, отбеляза Фандъкова.

А следващата задача е системата на довеждащ транспорт – изцяло електрически автобуси от квартала до спирки на метрото.

 „Трябва да намалим транзитния трафик през града – а това значи да завършим вътрешните рингове и Околовръстния път – готови сме с плановете. Метрото – много се гордея с този проект, въпреки всички, които се опитват да го омаловажат или искат неговото спиране. Не само, че не го спираме, а сме готови с разширенията към „Слатина“, „Левски“, „Люлин“ и Южната дъга. Трябва да проектираме и разширенията към „Илиянци“ и Студентски град”, каза още Йорданка Фандъкова.

Тя посочи още няколко свои цели, свързани с развитието на града. Това са по-здравословна среда, което означава чист въздух и повече зеленина, по-големи възможности за професионално развитие в София, повече ред, контрол и ясни правила.