Ползите от употреба на кокосово масло и най-добрите кокосови масла

1
182
Добави коментар
angels82
angels82

Употреба на кокосовото масло

Доскоро кокосовото масло не беше толкова популярн. Тези дни обаче ще намерите поклонник на кокосово масло почти навсякъде, където погледнете. И така, за какво е цялата тази суета??

Нека започнем с разглеждане на някои от многото приложения на кокосовото масло:

Кокосовото масло може да се използва за различни видове готвене.

Ако искате голям вегански заместител на маслото, можете да използвате кокосово масло във вашите печени изделия.

Кокосовото масло служи като отличен овлажнител за суха кожа.

Втриването на малко кокосово масло върху краищата на влажната коса може да подобри цялостното и състояние и да помогне тя да се сгъсти.

Кокосовото масло може да се използва за отстраняване на грим. Това е особено добре за деликатни области като очите.

Тъй като това е 100% естествено масло, много хора го прилагат към кожата на бебетата си.

Смученето на една чаена лъжичка кокосово масло в устата ви за 15 минути на ден може да помогне за премахването на петна и за насърчаване на здрави зъби и венци.

Полезно ли е кокосовото масло?

Повечето хора искат да знаят дали кокосовото масло е наистина добро за вас – или е просто прищявка. Както при повечето неща, това е случай на „всичко в умереност“.

Консумирането на достатъчно количество диетична мазнина, от кокосово масло или други източници, може да повлияе на общото ви здраве. Това е така, защото мазнините играят жизненоважна роля в клетъчната структура.

Много хора се страхуват да ядат мазнини. Но освен че помага на тялото да функционира ефективно, мазнините също повишават чувството за ситост, за да помогнат в управлението на теглото. Мазнината забавя храносмилането, така че се чувстваме сити по-дълго време.

С други думи, мазнината е добра за вас. Но твърде много може да има негативен ефект.

Тъй като по-голямата част от мазнините в кокосовото масло са наситени, важно е да не се яде прекалено много. Американската сърдечна асоциация все още препоръчва да се ограничи приемът на наситени мазнини до 5% или 6% от дневния ви калориен прием. За някой, който се храни с 2000 калории, това е около 120 калории и 13 или 14 грама наситени мазнини на ден.

Нивото на наситените мазнини в кокосовото масло не е точно това, което изглежда. Мазнините в кокосовото масло идват от средно верижни триглицериди, които се обработват по различен начин в тялото ви от други наситени мазнини и са наистина здравословни за вас.

Така че: консумирано в умерени количества, кокосовото масло е добро за вас. Препоръчваме приемането на не повече от една супена лъжица на ден – и по-малко от това, ако получавате наситени мазнини от някъде другаде във вашата диета.

Съображенията

Имайте предвид тези съображения, когато решавате кой тип кокосово масло да купувате:

За храна или за козметика

Някои кокосови масла се продават за готвене, а други за козметична употреба.

Хранителното кокосово масло може да се използва за козметични цели. Всъщност ние препоръчваме това, тъй като кокосовото масло от хранителни продукти се произвежда по по-висок стандарт.

Козметичното кокосово масло не трябва да се използва за готвене. Първо, може да не е достатъчно високо качество за ядене. Освен това може да съдържа парфюми или други добавени съставки. Определено няма да искате да печете картофите си с него!

Нерафинирано срещу рафинирано

Нерафинираното кокосово масло обикновено се обозначава с „virgin“ или „extra virgin“. Това е кокосовото масло в най-естествената му форма. Той има забележим аромат на кокосов орех, така че не бихте искали да го използвате във всички рецепти.

Рафинираното кокосово масло е преработено, за да се премахне миризмата и вкуса на кокоса. Резултатът: неутрално масло, което е универсално за готвене. Рафинираното кокосово масло е по-малко вероятно да предизвика реакция при хора с кокосова алергия или непоносимост. Това означава, че трябва да избягвате излагането на известни алергени.

Количество

Когато купувате кокосово масло, е разумно да имате представа колко искате да купите. Можете да намерите всичко  – от дребни буркани до огромни.

Ако обаче за първи път купувате кокосово масло и не сте сигурни дали ще ви хареса, може би е добра идея да започнете с малко.

Съвети

Диетолозите препоръчват на потребителите да не се прекалява с какъвто и да е вид масло, включително кокосово масло, тъй като това може да доведе до пропускане на ползите от други масла.

Търсите здравословно шоколадово покритие за сладолед, замразено кисело мляко или плодове? Разтопете кокосовото масло и го смесете с какао на прах и любимия ви подсладител. Когато е охладено, то се втвърдява и образува шоколадова структура.

Изследванията показват, че видовете наситени мазнини, намиращи се в кокосовото масло, се метаболизират различно от другите наситени мастни киселини поради различната им структура. Те са триглицериди със средна верига, за разлика от по-често срещаните триглицериди с дълга верига. Доказано е, че те се превръщат в кетони, които имат терапевтична употреба при мозъчни нарушения.

Някои хора вярват, че всички мазнини са лоши за вас. Истината е, че добрите мазнини играят съществена роля във функционирането на здраво тяло.

Нерафинираното кокосово масло има силен аромат на кокос. Рафинираното кокосово масло го няма.

 

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите кокосови масла. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

 

Кокосово масло 1л Драгон Суперфудс СУРОВО се предлага във vitania.bg на цена от 27,46 лв. Може да бъде закупен и офлайн (цената е различна от тази в сайта) от . Както всички други продукти от Био и здравословни храни, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

окосово масло без аромат 1л Драгон Суперфудс се предлага във vitania.bg на цена от 26,41 лв. Може да бъде закупен и офлайн (цената е различна от тази в сайта) от . Както всички други продукти от Био и здравословни храни, този също може да бъде доставен до вашата врата бързо и евтино.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Био кокосово масло подходящо за готвене. Устойчиво на висока температура и не съдържа трансмазнини. С кокосово масло за готвене може да задушавате, пържите и печете.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.