Най-добрите сокоизстисквачки

1
136
Добави коментар
angels82
angels82

Видове сокоизстисквачки

Има два основни вида сокоизстисквачки: за смилане или за извличане. И двете имат плюсове и минуси.

Смилащи сокоизстисквачки

Те се наричат ​​също сокоизстисквачки със студена преса или шнекове. Тези устройства имат шнек, който смила продукцията, разрушава клетъчните стени и освобождава сока, който след това се изстисква през стоманена мрежа. Тези сокоизстисквачки отнемат повече време от екстракторите, за да произведат вашата чаша сок, но дават повече сок и оставят повече от хранителните вещества непокътнати. Ако ви харесват зелени сокове с много листни, здрави зеленчуци, ще бъдете най-щастливи с този тип сокоизстисквачка.

Плюсове: По-тихи, отколкото извличащите машини, произвеждат повече сок, оставят суха маса, полезни за сокоизстискване на спанак и други зелени зеленчуци.

Минуси: Скъпо, отнема повече време за производството на сок, зеленчуците трябва да бъдат нарязани на малки парчета преди изцеждане.

Сокоизстисквачки чрез извличане

Те се наричат ​​още центробежни сокоизстисквачки, имат въртяща се мрежеста кошница. Продуктът се завърта срещу решетката, раздробява се и се освобождава сокът. Пулпата се върти в отделна кошница, докато сокът изтича от чучура на устройството. Центробежните сокоизстисквачки работят много по-бързо от смилащите, но също така добиват по-малко сок. Те работят много добре за плодовете и зеленчуците, които най-вероятно ще бъдат сокоизстисквани, като ябълки, портокали и моркови, но са склонни да имат проблеми с листните зеленчуци. Тези сокоизстисквачки са по-евтиният избор.

Плюсове: Сокът е бърз, подходящ за повечето плодове и зеленчуци, без да е необходимо да се нарязва на малки парченца преди изцеждане, по-евтино.

Минуси: Шумно, не се справя добре с листни зеленчуци, сокът има по-малко фибри и хранителни вещества, отколкото сок от шнекова сокоизстисквачка.

Удобства за търсене в сокоизстисквачката

Сокоизстисквачките са склонни да бъдат доста прости, но има няколко функции, които добавят някои удобства.

Голям улей

Това улеснява вкарването на цели плодове в машината.

Прозрачен контейнер за сок

Повечето сокоизстисквачи имат това, но може да намерите няколко модела с непрозрачни контейнери.

Голям колектор за пулпа

Ако колекторът на пулпа е малък, ще трябва да спирате често и да го изпразвате.

Променливи скорости

Докато смилащите сокоизстисквачки обикновено имат само една скорост, някои центробежни сокоизстисквачки предлагат променливи скорости, така че можете да изцедите меки плодове бавно и по-твърди плодове или зеленчуци на по-високи скорости.

Реверсивна функция

Тази обща черта на смилащите сокоизстисквачки ви позволява да обърнете посоката на шнека, за да освободите от запушени остатъци.

Мощност

Колкото повече моторна мощност, толкова по-добре сокоизстисквачката може да се справи с твърдите продукти.

Многофункционалност

Много сокоизстисквачки имат настройки, които не са само за сок; те също могат да смилат кафе, ядки, да смелят пюре за бебешки храни и да нарязват билки.

Шум

Като цяло, смилащите сокоизстисквачки са по-тихи от центробежните сокоизстисквачки, но някои центробежни сокоизстисквачки са по-шумни от други.

Миене в съдомиялна машина

Удобно е да се мият съдовете за събиране на остатъци в съдомиялната машина.

Външен колектор за пулпа

Сокоизцеждането оставя пулпа и то много. Повечето сокоизстисквачки имат външна чаша за събиране на пулпата, но чашата на някои центробежни сокоизстисквачки е вътре в машината. Това е по-малко удобно за почистване. Потърсете сокоизстисквачка с външен колектор за пулп.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите сокоизстисквачки. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

 

Mощност

Мощният двигател (до 1200 W) се справя с обработката на големи количества плодове и зеленчуци. Ще бъдете приятно изненадани от ниските нива на шум.

Сокоизстисквачката притежава силата и способността да изцеди сока до последната капка.

Керамичен диск

Тази сокоизстисквачка е оборудвана с керамичен диск, позволяващ бързо отцеждане до последната капка. За разлика от металните дискове, този остава почти чист и лесно се измива под течаща вода.

Контейнер за сок с капацитет от 1,5 литра

Контейнерът за сок е с капацитет от 1,5 литра и разделител за пяна, което позволява събирането на по-голямо количество сок.

Контейнер за отпадъци с капацитет от 3 литра

Контейнерът за отпадъци позволява обработката на големи количества плодове и зеленчуци, без да се налага да го почиствате.

Лесно почистване

Керамичен диск и цедка от неръждаема стомана, които са лесни за почистване под течаща вода.

Голяма широчина на улея

Няма нужда да нарязвате каквото и да е! Захранващият улей може да поеме дори цели плодове и зеленчуци, с диаметър до 84 мм.

Безопасност

Сокоизстисквачката на Bosch работи в условия на максимална безопасност, което ви позволява  да се съсредоточите изцяло върху приготвянето на сок.

Система за защита от случайно стартиране

Уредът работи само ако всички части са сглобени правилно и спира дейността си в случай на случайно отваряне по време на работа.

Система против подхлъзване

Гумените крачета осигуряват висока стабилност на сокоизстисквачката.

Професионализъм

Алуминиевият корпус, елегантността и издръжливостта, мощният двигател и професионалният керамичен диск – всичко това превръща сокоизстисквачката Bosch във високотехнологичен уред.

Впечатляващ дизайн

От висококачествения алуминиев корпус до цедката от неръждаема стомана, всяка част е предназначена да осигури максимална здравина, ефективност и лесна употреба. Благодарение на изключително широкия улей и големия контейнер за сок, сокоизстисквачката безпроблемно изстисква плодове и зеленчуци с различни размери и всякаква твърдост.

Функция „DripStop“

„DripStop“ предотвратява изтичането на сок след приключване на изцеждането, като по този начин допринася за поддържане чистотата на кухненския плот.

Здравословно

Благодарение на сокоизстисквачката Bosch, храните и напитките са не само полезни, но и вкусни!

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци чрез студено пресоване PHILIPS Viva Collection HR1887/80, 150 W, Тръба XL de 70мм, QuickClean

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Сокоизстисквачка на плодове и зеленчуци Philips Avance Collection HR1945/80, Тип охлюв, 200 W, Технология MicroMasticating, Контейнер 1 л, Сива/Бяла

Най-добрите качества на продуктите остават в чашата ви

MicroMasticating до 90% плодов екстаркт

Извлича до 90% от плодовете
Бързо почистване за 60 сек
Тънък дизайн
Технологията MicroMasticating изцежда до 90%* от плода

Плодовете и зеленчуците имат хиляди клетки със съдържание на сок, витамини и други жизненоважни хранителни вещества. Иновативната технология MicroMasticating на Philips разтваря клетките за изстискване на максимално количество от любимите ви съставки, които ще поставят 90%* от вашите плодове в чашата, а не в кошчето за отпадъци.

Изстисквайте любимите си плодове, включително банани и манго

Приготвяйте вкусни и здравословни сокове както от меки плодове, така и от твърди зеленчуци. Можете да правите любимите си комбинации и да използвате този продукт дори за съставки със съдържание на скорбяла, които обикновено се изстискват трудно, като например банани и манго.

Обогатете питието си с листа, зеленини и ядки

Листата и зеленините с фибри също са подходящи продукти за приготвяне на здравословни сокове и всички те могат да се приготвят с тази сокоизстисквачка. Житните стръкове, спанакът и много други могат да влязат в ролята на важна здравословна добавка към ежедневните ви сокове благодарение на технологията MicroMasticating. Можете да добавяте и определени видове ядки, използвайки техните масла и хранителни съставки.

Функцията за предварително почистване изстисква и последната капка сок

Функцията за предварително почистване е специална програма, която изстисква и последната капка сок, докато почиствате вътрешната част на вашия продукт. Това ви помага да извлечете максималното от плодовете и зеленчуците, както и да избегнете загуба на ценния сок по време на почистване.

Лесно разглобяване и изплакване без кухненски инструмент

Дизайнът за разглобяване и частите без ръбове улесняват бързото почистване само с чешмяна вода. Поради липсата на остри ръбове всички фибри и частици се изплакват за секунди.

С уникалния дизайн без цедка почиствате за по-малко от 1 минута

Уникалният ни дизайн без цедка позволява безпроблемно наливане на сока в чашата, който преминава през филтър, отстраняващ всички нежелани частици от сока и е толкова лесен за почистване, че не се налага да използвате четки.

Иновативната функция за спиране на прокапването поддържа чистотата на кухненския плот

Изцяло интегрираната функция за спиране на прокапването ви позволява да прекъсвате работа отвреме-навреме и да поддържате кухненския плот винаги чист. Просто натиснете долната част на отвора за сок и потокът ще спре, като пръстите ви ще останат сухи.

Сокоизстисквачка с плоска конструкция с интегрирани части

Оптимизираният дизайн с ширина от 11 см ви позволява да държите сокоизстисквачката директно върху кухненския плот. Тя заема изключително малко пространство, както докато се съхранява, така и по време на работа, тъй като е изцяло интегрирана и необходимостта от външни отделения отпада.

Изцеждайте сок направо в чашата

Изцеждането на сок направо в чашата ви позволява да подготвите всяка чаша според вкуса на вашето семейство, за да избегнете използването и почистването на ненужни части – по този начин и кухненският плот остава чист.

Подвижните части могат да се съхраняват в контейнера за плодова каша

Всички по-малки подвижни части на сокоизстисквачката, като например табличката, буталото и каната, могат да се съхраняват в контейнера за плодова каша. Така постигате безопасно съхранение и винаги знаете къде да ги откриете за следващото изцеждане на сок.

По-малко време за приготвяне, благодарение на 2 пъти по-широката захранваща тръба

По-голямата захранваща тръба ви дава възможност да приготвяте сокове без излишно напрежение. Тази нова функция ще ви позволи да приготвяте сокове с минимално усилие.

Включена е вдъхновяваща книжка с рецепти

Селекцията на вашите рецепти и продукти е важна част от цялото изживяване. Тази книжка съдържа 40 рецепти и ви дава цялостни насоки във връзка със здравословните ефекти от тях.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

 

Сокоизстисквачка за плодове тип охлюв Bosch MESM731M,150W, 55 об/мин, 3 филтъра, Смути и сорбет, Tritan, Реверсивна функция, DripStop, Черна

Сокоизстисквачка VitaExtract с MixControl за бавно изстискване, за да направите здравословен сок, по всеки вкус.

Технологията за деликатно изстискване позволява бавно, но ефективно извличане на висококачествен сок.

Използвайте MixControl, за да настроите количеството сок или плътност.

Двигателят с мощност 150 W предлага максимална ефективност и ниско ниво на шум.

Лесно почистване, благодарение на въртящите се компоненти – достатъчно е да наливате вода и машината се самопочиства, докато работи;

ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ

Специалната нискоскоростна технология на въртене (55 об/мин) ви позволява да постигнете желаните резултати – продуктите запазват своите хранителни вещества и витамини, благодарение на бавния процес на изстискване;

Превъзходни резултати: Високопроизводителен двигател с мощност 150 W;

MixControl – регулируемо количество и плътност на сока.

3 филтри за вкусна напитка.

Tritan изстисква твърди плодове и зеленчуци, ядки или замразени плодове..

КОМФОРТ

-Универсална употреба за различни видове плодове и зеленчуци;

-Тиха работа;

-Реверсивна функция;

-Благодарение на въртящите се гумени части, съставките се хомогенизират;

-Функцията DripStop предотвратява нежеланото изтичане на сок и помага да запазите своята кухня чиста.

БЕЗОПАСНОСТ:

-BPA Free – за по-голяма безопасност, компонентите, които влизат в контакт с храната, са изработени от материал, които не съдържа BPA.

– Защита от нежелано стартиране: Двигателят работи само, ако уредът е монтиран правилно, със затворен капак.

ПОЧИСТВАНЕ

-Специално проектиран за лесно и бързо почистване;

-Лесно почистване, благодарение на въртящите се компоненти – достатъчно е да наливате вода и машината се самопочиства, докато работи;

-Подвижните аксесоари позволяват миене в съдомиялна машина.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.