Загадката на двойното убийство на т. нар. Джок и Джейн Доу

10
216
Добави коментар
miro.kamenov.7
miro.kamenov.7

Загадката на двойното убийство на т. нар. Джок и Джейн Доу …

На 9 август 1976 г., на селски черен път в окръг Съмър (Sumter County), Южна Каролина, САЩ, шофьор на камион вижда две човешки тела, лежащи в канавката (HiddenTruth.site).

Това били мъртви мъж и жена. Всеки бил убит по един и същи начин: три огнестрелни рани – в гърлото, гърба и гърдите.

Те нямали документи със себе си, а на дрехите им нямало идентификационни етикети. Когато полицията започнала да разследва двойното убийство, били разкрити редица много странни подробности.

Всеки един от починалите имал добре поддържана кожа, коса и като цяло, много добре поддържано тяло. Външно мъжът и жената били много красиви, като същевременно имали необичайна прилика един с друг. Първоначално, дори подозирали, че това са брат и сестра, но анализът на тяхната ДНК показала липсата на каквато и да е родствена връзка.

Те били почти на една и съща възраст – между 18 и 25-30 години. Възрастта била преположена, именно заради добре поддържаната кожа, по която на практика нямало бръчки.

Мъжът беше висок 184 см, с леко мургаво лице, кафява коса до раменете и кафяви очи. Жената изглеждала малко по-млада, имала кожа със същия мургав оттенък, кафява коса, а очите й били синкаво-сиви. Жената била по-слаба и малко по-висока.

Мъжът притежавал отлични зъби. Изглежда, че от известно време бил посещавал скъп зъболекар. Още повече, че при аутопсията се установило, че току-що е започнал да лекува един зъб.

В джоба му имало кибрит със стикер на Grant’s Truck Stop, а на един от пръстите му бил сложен скъп златен пръстен със сапфир, с гравирани инициали JPF. На китката му стоял скъп часовник от престижна марка. Човекът сякаш принадлежал към привилегированата класа.

На пръстите на жената имало няколко сребърни пръстена, с изящна ръчна изработка в етнически мотиви.

Дрехите и на двамата били с високо качество, нови и чисти, но най-обикновени. Те се продавали във всеки втори универсален магазин. В нито един от джобовете им нямало портфейл, документи или пари. Под дрехите, изненадващо, не носели бельо.

Убития на мястото на убийството

Първото нещо, което следователите проверили, били пръстовите им отпечатъци. Те са индивидуални за всеки човек, а в Съединените щати те се вписват в регистър. Но, нямало съвпадения. Листовки с портрети на мъртвите били разпратени из района и други градове, показани били по телевизията, но нито един човек не ги разпознава.

Възможна следа се появила, когато един човек предположил, че се е срещнал с двойката по-рано в туристически лагер в Северна Каролина. Според него, мъжът се казвал Джок или Жак, и че той му казал, че е син на лекар. Мъжът казал още, че ще ходи на почива с приятелката си във Флорида.

Уви, нищо от разказаното по никакъв начин не помогнало на полицията. Самоличността на убитите не била установена. В историята, тази двойка останала известна като Джок и Джейн Доу.

Полицейските служители били озадачени от самата цел на убийството, която със сигурност не била заради обир. Отсъствал дори най-малкия опит на убиеца (или убийците) да объркат полицията, че това е грабеж.

Никой не е премахнал отпечатъците от пръстите на убитите, сякаш предварително е знаел, че те не съществуват в полицейската база. Не беше обезобразил лицата им и не беше извадил зъбите им, вероятно по същата причина.

Година по-късно, в полицията се появили още няколко възможни следи, но всички те също не дали резултат. Първата следа била от изчезнало момиче в Джорджия. Според описанието и снимката й, много приличала на убитата Джейн Доу.

Въпреки това, когато показали портрета на Джейн на родителите на момичето, те започнали упорито да отричат, че това е дъщеря им. ДНК анализът също потвърдил, че това е различен човек.

Втората следа дошла, когато, полицай задържал пиян шофьор, в камиона, на който открили пистолет с изтрит сериен номер. Куршумите от пистолета приличали на куршумите, които били убили Джейн и Джок Доу. Задържаният категорично отричал да има нещо общо с убийството. Уверявал, че брат му му е дал пистолета, който бил намерил някъде.

С течение на годините, много теории на конспирацията са се появили около „двойката от нищото“. Една от най-популярните теории е, че двамата са се укривали по програма за защита на свидетелите, и че са били убити от този, от когото са се укривали. Освен това, по някаква причина, всичко около този случай било строго класифицирано.

Друга, по-фантастична теория предполага, че тези хора са създадени в лаборатория, което обяснява тяхната външна прилика при липсата на генетично родство. Освен това, в лабораторията, разбира се, те са имали достъп до отлична медицинска помощ, включително зъболекар.

През 2007 г., останките на Джок и Джейн Доу били ексхумирани за по-задълбочена проверка на ДНК и костите им, но това също не довело до нищо ново. Загадката остава …

Свързани