Загадката на ужасяващия случай на т. нар. Вампирът от Атлас

10
165
Добави коментар
miro.kamenov.7
miro.kamenov.7

Загадката на ужасяващия случай на т. нар. Вампирът от Атлас …

През 30-те години на миналия век, Лили Линдстром живеела в Стокхолм (Stockholm), Швеция (HiddenTruth.site).

Тя била незабележителна 32-годишна жена, която живеела в малък апартамент на приземен етаж в района Атлас и там обслужвала клиентите си. Била проститутка.

Последния път, когато Лили била видяна жива, бил вечерта на 4 май 1932 г., когато почукала на вратата на съседката си Мини и я помолила за презервативи, тъй като й били свършили.

Оттогава, Лили не била видяна от никой друг. Няколко дни по-късно, от апартамента й започнала да се усеща неприятна миризма. Когато на 7 май полицията отворила апартамента й, те намерили безжизненото тяло на жената върху леглото.

Лили Линдстром

По това време Лили вече била мъртва в продължение на три дни, не по-малко. Била напълно гола, а използваният презерватив бил върху тялото. На главата й се виждала контузия, причинена от някакъв тежък предмет.

Това обаче не шокирало полицаи толкова, колкото последвалия преглед на тялото й от патолога. Той открил, че в тялото на Лили почти не е останала кръв.

Нещо подобно на слюнка било открито по шията и тялото на жертвата. Не били открити следи от проникване с нож, шило или зъби. Как кръвта е извличена от тялото си остава загадка …

Друга мистерия в този случай е свързана с леглото на жертвата. То не е оцапано с кръвта й, дори е много чисто за жена с подобна професия.

След като получила такава информация, пресата нарекла убиеца на Лили „Вампирът от Атлас“ и под това наименование, инцидентът се е запазил в историята.

В стаята Лили намерили голяма лъжица, изцапана с кръв. Явно убиецът я е използвал, за да пие кръвта на жертвата си. В този случай, не са открити външни отпечатъци нито по лъжицата, нито в стаята.

Коса, празни опаковки от презервативи и други доказателства, открити в стаята на Лили

Първоначално, полицията заподозряла един от редовните клиенти на „жрицата на любовта”. Скоро го намерили и го разпитали. Но, не намерили доказателства и нищо не предизвикало подозрения у тях. Освен това, той имал напълно надеждно алиби за предполагаемия ден на убийството.

Полицаите обстойно претърсили цялата околност и около къщата на Лили, в опит да открият нещо подозрително – следи от кръв, напоени с кръв дрехи в кофа за боклук и т.н. Но, не намерили нищо.

Този случай – „Вампирът от Атлас“, остава неразрешен. Все още е едно от най-мрачните и шокиращи неразрешени убийства в Швеция. Има повече въпроси, отколкото отговори …

Ако тялото на Лили не е намушкано или нарязано, как убиецът е изтеглил кръвта? Със спринцовка? Тогава може ли да бъде лекар? Къде е цялата кръв от тялото? За какво му е била необходима? В какво е събрана кръвта?

Или е била изпита цялата на мястото на убийството? Но, в човешкото тяло има около 4 литра кръв, как е успял да я изпие убиецът? Как е успял да не се изцапа с кръв? Човек, покрит с кървави петна, бързо ще бъде забелязан. Но, отново, никой не бил видял нещо подобно.

Дори сега, този случай може да доведе следователите до задънена улица. В онези години, дори им се е струвал паранормален, на ниво – отвличане от извънземни.

Свързани