Децата трябва да се хранят добре, за да растат правилно

1
154
Добави коментар
pophristova95
pophristova95

Децата между 3 и 11 години са в т. нар. “ранна детска възраст”. Те са в състояние да ядат почти всичко (в зависимост от техните желания и апетит), защото едно дете на 3 години няма същия апетит, както това на 11.

Важно е да се спазват правилните количества и пропорции, адаптирани към всяка възраст.

Децата не обичат да променят диетата си, но е полезно да се научат да се хранят в определени часове. И да се спазва ритъмът от 4 хранения на ден, разделени на равни интервали.

В дневния порцион на децата от тази възраст трябва да има плодове и зеленчуци, (богати на минерали, витамини и фибри), а също така и млечни продукти (богати на калций и протеини).

 

Във всяко хранене е добре да има:

зърнени храни, хляб или картофи1 до 2 пъти на ден: месо, риба или яйца, за да се усвояват протеинипо желание: вода (да се избягват газираните и сладките напитки)

Храни, които трябва да се избягват: съдържащи повече мазнини и въглехидрати!

Какво е решението на PEDIAKID за подпомогане растежът на децата?

Мечета с Vit.D3  – оптимизират приема на Vit.D, който подобрява абсорбцията на калций, необходим за здрави кости и зъби!

Като допринася за усвояването на калция и фосфора в костите, Vit.D помага за поддържането на здрави кости. Според скорошно проучване във Франция, над 80% от населението страда от недостатъчност на Vit.D*.  Затова е от изключителна важност да се осигури оптималният му прием. В 2 мечета има  природен Vit.D3 (5 μg), извлечен от ланолин, което гарантира правилното му усвояване и допринася за поддържането на костите, зъбите, и укрепване на естествените защитни сили.

С природен аромат на ягода

Без желатин, глутен, лактоза, консерванти, изкуствени ароматизатори и оцветители!

Препоръчана дневна доза: Да се приема над 3 годишна възраст! По 2 мечета на ден.

Опаковка от 60 мечета

 

*Statut en Vitamine D de la population adulte en France : Étude Nationale Nutrition Santé – ENNS 2006-2007 ; Bulletin Epidémiologique Hebdomadaire de l’Institut de Veille Sanitaire, 24 avril 2012.

 

Децата трябва да се хранят в точно определено време!

Четирите хранения дават на децата точните параметри за деня, независимо дали са на училище, през почивните дни или във ваканция. Важно е да не се нарушава този ритъм. Ако храненията са разположени на разстояние от около 4 часа, се избягва приемането на снакс и други вредни храни.

Пример за 4 хранения:

Закуска: 1 млечен продукт (прясно или кисело мляко) с малко шоколад + 1 плод или плодов сок + зърнен продукт (хляб или зърнен корнфлейкс)

Обяд: зеленчуци, поднесени с месо или риба. Може да се добавят нишестени храни (ориз, пшеница, пюре ..). За десерт – кисело мляко или пресни плодове

Следобедна закуска: зърнени продукти, плодове или кисело мляко. Можете да се направи тост, оризов пудинг, компот … Не забравяйте чаша с вода!

Вечеря: месо или риба със зеленчуци (маруля, грах) + храни с повече скорбяла (макаронени изделия, леща, хляб) и накрая – сирене или плодове

Във Франция има ясни препоръки по въпроса за храненето на децата, които дават точни насоки за храненето в училищните столове. Тези препоръки предвиждат конкретни критерии за хранителните качества на съставките, честотата на хранене и отделните хранителни групи.

Например за месо: едно дете в първи клас трябва да приема дневно между 60 и 71 g

 

Как да реагирате, ако детето ви има проблеми с храненето?

Опитайте се да се поддържа едно меню за всички вкъщи и споделяйте храната си възможно най-често с децата. Любопитството и забавлението са заразни!

Видът, миризмата, цветът на новата храна може да изненада вашето дете. Не го принуждавайте да яде насила, но му поднасяйте храната в различни форми. Така ще го насърчавате да опитва нови храни. Начинът на приготвяне и поднасяне  могат значително да  променят вкуса на храната. Например зеленчуци  под формата на огретен със сирене.

 

 

Оставете го то да избира!

Например му покажете няколко десерта: ябълка, портокал или кисело мляко …

Не забравяйте и “любимите храни” (торта, кекс, бонбони ..). Научете го да консумира умерено!

Може също така да вземете детето на пазаруване, в хлебарницата или месарницата. Оставете го да си избере парче месо или плодове.

Гответе с него, защото това ще бъде добра възможност,  да му покажете промяната на храната преди и след готвене.

 

Движете се по малко всеки ден!

Вашето дете има нужда да си почине от училище, като това става обикновено в края на седмицата. Предложете му да кара колело, да поработите в градината или поне се разходете пеш (най-малко половин час). Не забравяйте да покажете личен пример, като използвате всяка възможност да се движите с него. И задължително го запишете на някакъв спорт!

 

 

Въпреки всички Ваши усилия, детето не иска да се храни. Какво е предложението на PEDIAKID, което ще Ви помогне?

Сироп за апетит и тонус!

Той е предназнчен за злояди деца, за да стимулира апетита им и да помогне с наддаването на тегло. Екстрактите от сминдух (305 mg), куркума (305 mg), спирулина (305 mg), джинджифил (305 mg), цикория (305 mg) и кресон (305 mg) стимулират апетита, а Vit.С (12 mg), Vit.B12 (0.375 μg), медта (0.28 mg) и магнезият (0.3 mg) намаляват умората и тонизират. Всички количества са за 20 ml. Отлично балансираната формула е идеална за бързото възстановяване на всекидневната жизненост.

С лек природен аромат на малина.

Препоръчана дневна доза: При бебета, след периода на захранване (от шестия

месец). Да се разклати преди употреба!

Деца под 5 години: 2 пъти по 1 чаена лъжичка, след хранене

Деца над 5 години: 2 пъти по 2 чаени лъжички, след хранене

В програма от 1 до 2 месеца. Може да се повтаря няколко пъти през годнината, ако е необходимо.

Със сироп от агаве + пребиотици! Без глутен!

Флакон от 125 ml.