Как да изберем протеиново барче?

1
138
Добави коментар
pophristova95
pophristova95

Протеинови барчета … Да, но кои?

Те са обогатени с витамини, хипокалорични, енергийни и изотонични … широка гама от  протеинови барчета за спортисти!

Не винаги е лесно да се ориентирате в голямото разнообразие.

Ето няколко съвета за правилен избор…

Протеинови барчета, за какво служат?

Повечето протеинови барчета имат, както подсказва името им, високо съдържание на протеини. Последните са от съществено значение за изграждане и развитие на мускулите, като в храната се срещат най-често в месото и яйцата. За да се увеличи приема на протеини при интензивно физическо натоварване, STC NUTRITION® разработи барчета с високо съдържание на протеини!

По този начин спортистът ефективно ще поддържа мускулната си маса, ще намали риска от нараняване и ще подобри възстановяването на мускулите след тренировка.

Действително, тези продукти са предназначени предимно за покриване на повишените енергийни нужди на мускулите, по време на интензивно физическо усилие (например по време на състезание). Високото съдържание на протеини не е единственото предимство на този вид продукти, тъй като протеиновите барове, произведени от STC NUTRITION®, имат много по-пълен хранителен състав. Те са обогатени с VIT. В1, В2, В3, В6, С, D, Е, РР, но също така и с диетични фибри, минерали (калций, магнезий, желязо), микроелементи … Тези различни съставки също допринасят за поддържането на мускулната маса, както и намаляването на чувството за умора, след тренировка.

И така…кои протеинови барчета да изберем?

STC NUTRITION има три основни вида барчета, сегмента от гамата, които са адаптирани към хранителните особености на спортистите: “сила& мускули”, “отслабване&тонус” и “енергия&постижения”.

Всяка от тези категории включва широк спектър от хранителни добавки, адаптирани към различните етапи на физическото натоварване. Както и на целите, които спортистът е определил за себе си (загуба на мазнини, развитие на мускулите, подобряване на постиженията, възстановяване на мускулите след натоварване …)

Протеиновите барчета обикновено се консумират преди физическата активност, най-често в комбинация с хидратираща и/или енергизираща напитка. Но те могат да се използват и като енергийна подкрепа, по-специално при състезания за издръжливост или дълги, и интензивни физически натоварвания (бягане, колоездене, триатлон, катерене …).

Подобно на KILL-FIT® BAR, някои от тези барчета са с високо съдържание на протеини и мало калории. Те са предназначени предимно за спортисти, които желаят да контролират телесните си мазнини, като в същото време увеличат мускулната си сила.

Съществуват и други възможности, които са комбинация от протеини и въглехидрати, с цел оптимизиране на постиженията. Такива са Brownie Multisports, разработен от комбинация от естествено срещащи се активни съставки, които правят протеините по-смилаеми (AMINOLISE®). А също така и VO2 MAX® BAR, които съдържат и въглехидрати, и суроватъчни протеини.