Защо есента е най-подходящият сезон за тренировки

1
126
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Дъждовното и хладно време през есента намалява мотивацията за тренировки и дава превес на по-лежерните дейности у дома. За мнозина ниските температури са свързани с лошо настроение и депресия, но всъщност есента е сезонът, който носи естетическа наслада и изпълва природата с изобилие от багри и цветове. Това е и най-ефективното време за пълноценна тренировка. Есенните месеци са подходящи за всички начинаещи спортисти, защото температурите навън са ниски, а фитнес залата е най-лесното решение да се разтоварите от стреса и напрежението през деня. Научете какви са основните причини да поставите началото на спортните си занимания през есенния сезон.

Упражненията подобряват тонуса на тялото

През есента все по-рядко се наслаждавате на разходки след края на работния ден. Причината е, че температурите навън рязко се понижават, а слънцето се скрива по-бързо зад хоризонта. За късмет фитнес залите работят до късно, а вие разполагате с много свободно време за ефективна тренировка. Може да вземете със себе си спортния екип, когато отивате на работа. Така ще бъдете сигурни, че няма да размислите, щом дойде време за тренировка. Във фитнес залата ще изгорите излишните калории и ще разтоварите организма от натрупания стрес и напрежение. Тонусът на тялото ви ще се подобри значително, а вие ще се почувствате заредени с нови сили и готови за следващи предизвикателства. Доказано е, че упражненията подобряват настроението, затова мрачните дни са изключително подходящи за спорт. По тази причина вашата тренировка ще бъде по-ползотворна и приятна.

Тренировката засилва имунната система

Обикновено през есента настъпва пикът на вирусите. За да се предпазите, практикувайте тренировки, с които да подсилите своя имунитет. Ако изберете например тренировки на открито, важно е да имате подходяща екипировка за тичане. При по-ниски температури се препоръчват по-дебелите дрехи, които да предпазят тялото в първите минути от тренировката. Не бива да обличате прекалено много дрехи, защото така рискувате да се изпотите по-бързо и да се простудите. Изберете облекло, което да покрие врата и кръста. Обувките трябва да са пригодени за сезона, затова потърсете подметки, които да ви осигурят оптимален баланс при мокра настилка.

Не забравяйте за загрявката преди тренировка. Дори да излезете за кратък джогинг навън, разтягането е изключително важно, за да се предпазите от травми или наранявания. След няколко тренировки в студеното време тялото ви ще се адаптира и имунната система ще бъде засилена. През студените месеци температурата на тялото спада в момента, в който прекратите интензивните дейности. Стремете се да бъдете активни до времето, в което се приберете обратно вкъщи. Преди лягане може да си приготвите горещ чай, за да затоплите своето тяло.

Тренировката в зала също ще подсили вашия имунитет и ще ви предпазва от коварните вируси. Затова изберете физическа активност според вашите предпочитания и спортувайте активно за здраве.

Възможност за разнообразие от активности

Със захлаждането на времето става все по-трудно да тренираме навън, особено през дъждовните есенни дни. Съществуват полезни и приятни занимания, които помагат да поддържате стегната фигура и едновременно с това да изгаряте излишните килограми. Плуването например е комплексен спорт, който развива всички основни мускулни групи. Той е свързан с активно движение и чрез него лесно се регулира теглото и се постигат желаните резултати. Ако не сте привърженик на водните спортове, може да опитате каланетика, йога или пилатес. И при двете занимания се практикуват серии от  упражнения за гъвкавост и издръжливост на тялото. Те активират голям брой мускули, засилват метаболизма и подпомагат изгарянето на мазнини.

Есента предлага изобилие от здравословна храна

Есента е най-подходящото време да придобиете здравословни хранителни навици. Ако не успеете да намалите талията си през лятото, то със сигурност с настъпването на студените месеци ще имате възможност да постигнете мечтаната фигура. Есента е сезонът с най-богат избор от плодове и зеленчуци, които ще дадат старт на здравословното хранене и правилния хранителен режим.

Освен това чрез тях ще си набавите изключително полезни съставки за организма, с които ще заредите тялото с тонус и енергия. Тиквата, морковите, царевицата и цвеклото съдържат богат набор от витамини и полезни хранителни вещества. Те се приготвят лесно и ще бъдат идеално допълнение на хранителния ви режим. Цветните плодове и зеленчуци са не просто удоволствие за сетивата. Те помагат за изграждането на силен имунитет и подготвят организма за дългите зимни месеци.  В съчетание с правилен двигателен и тренировъчен режим ще можете да се радвате на добър физически и емоционален тонус и здраве през мрачните и студени дни.

Поддържайте форма преди предстоящите празници

Всички сме наясно с обещанията, които си даваме преди коледните празници. Всяка година тържествено заявяваме пред себе си и своите близки, че тази Коледа няма да прекалим със сладките изкушения и ще се въздържаме от богатите трапези и обилното хранене.  Истината е, че рядко изпълняваме казаното и дори прекаляваме с въглехидратите и мазнините. Ако поставим начало на тренировките през есента, ще можем да си позволим да приемем по-голямо количество храна през зимата. Ако свалим излишните килограми преди коледните празници, няма да усетим толкова рязка промяна в размерите на тялото, отколкото, ако натрупаме още върху сегашните. Освен това тренировките през есента поставят началото на дългосрочния план за стегнато тяло през лятото.

Неслучайно специалистите съветват да превърнете тренировките в част от своето ежедневие. Затова не се колебайте да поставите началото на спортните занимания още тази есен. Открийте начин да се справите с натрупания стрес на работното място и всеки ден се зареждайте с нова доза енергия.

Последни публикации в блога

Дъждовното и хладно време през есента намалява мотивацията за тренировки и дава превес на по-лежерните дейности у дома. За мнозина ниските температури са свързани с лошо настроение и депресия, но всъщност есента е Масажът е сравним с истинското произведение на изкуството. Той изисква талант, концентрация и дългогодишен опит, докато се получи съвършен резултат. Редица масажни техники се практикуват и усъвършенстват в продължение на хиляди години с Смяната на сезоните може да окаже сериозно влияние върху човешкия организъм. Умората и напрежението често са породени от липсата на сън и невъзможност да осигурим на тялото си пълноценна почивка. Безсънието, освен че С настъпването на есента продължаваме да се радваме на слънчево време. Разходките в близкия парк остават любимо следобедно занимание, а топлите есенни цветове правят пейзажа още по-красив. За мнозина обаче с настъпване на Всеки знае, че редовните физически упражнения помагат за поддържане на тонус, отлично здравословно състояние и създаване на перфектна фигура. Удовлетворението от получените резултати е несравнимо, а комплиментите за външния вид не закъсняват. За Краят на работната седмица наближава, а вие все още нямате планове за почивните дни. Без съмнение ви предстоят рутинни задължения, свързани с домакинство или грижи за семейството, които нямат край. За съжаление, не Несъвършенствата по кожата са тема табу за мнозина. По пътя към перфектната външност и подведени от предразсъдъци, хората често се подлагат на болезнени манипулации и допълнително увреждат кожата си. Няма единодушно мнение кои Остава малко време до края на горещите летни дни, но това не бива да помрачи доброто ви настроение. Преди да се захванете обратно с рутинните задължения, забавете за кратко темпото и се насладете В изпълненото с разнообразни задачи ежедневие търсите мъничко време за себе си, в което да се насладите на пълен релакс и безгрижие. Решението е много лесно –подарете хармония и блажено удоволствие на тялото