Защо да учим английски език?

1
198
Добави коментар
kursovezavseki
kursovezavseki

Обучението по английски език е от изключително голямо значение с оглед на тенденциите в съвременното глобално общество. Логично е, че масово хора от различни кътчета на земното кълбо решават да го изучават. Много страни включват английския като втори език в училищните си програми и децата започват да го усвояват още в ранна възраст.

Но знаете ли защо владеенето на английския език е толкова важно? Ето десет добри причини да започнем частни уроци по езика на Шекспир.

1. Английският е най-често говореният език в света. Един от всеки пет души може да говори или поне да разбере английски. Има и изследвания, които посочват, че процентът е дори по-висок.

2. Английският е езикът на: науката, авиацията, компютрите, дипломацията и туризма. Познаването на английски увеличава шансовете ни да получим добра работа в международна компания с филиал в България или да започнем работа в чужбина.

3. Английският е официалният език на 53 държави. Това означава потенциално много хора, с които можем да се запознаем и, най-важното, с които да общуваме свободно.

4. Английският език се говори като матерен от около 400 милиона души по целия свят. А като втори? Това трудно може да се определи с точност.

5. Английският е езикът на медийната индустрия. Ако говорим английски, няма да ни се налага да разчитаме на преводи или субтитри, за да се наслаждаваме на любимите си книги, песни, филми и телевизионни предавания.

6. Английският език е и езикът на Интернет. Много сайтове са написани на английски – благодарение на него ще можем да ги разбирам и да участваме в различни форуми и дискусии.

7. Английският език използва латинската азбука и е доста по-лесен за научаване в сравнение с други езици.

8. Английският е не само полезен – той ни носи удовлетворение. Постигането на напредък е повече от страхотно.

9. Тъй като английският се говори в толкова много различни страни, има хиляди училища по света, които предлагат програми по английски език. Ако говорим английски, има много възможности да намерим подходящо училище и курс, който да отговаря на нашите академични нужди.

10. Защото е забавно! Благодарение на английския език ще открием нови светове. Богатите преживявания ще ни помогнат да растем личностно и професионално, както и да опознаем ценностите, навиците, културата и начина на живот в държави, различни от нашата.