Защо да учим немски език?

1
181
Добави коментар
kursovezavseki
kursovezavseki

Немският език традиционно е един от най-предпочитаните чужди езици в България. И това никак не е случайно. Тук Ви представяме част от добрите причини защо да започнем да посещаваме частни уроци по немски език.

1. Ще открием изцяло нов Интернет

Имате личен блог, но той е почти без аудитория? Може би освен на български е добре да му направите и версия на немски език. Интересно е, че около 5.8% от уеб сайтовете са именно на немски.

2. Можем да учим в немски университет за 0.00 лв.

Кой казва, че трябва да похарчим цяло състояние, за да получим престижно образование? В Германия обучението в повечето университети е безплатно. Някои ВУЗ-ове, от своя страна, имат семестриални такси в порядъка на около 500 евро.

3. Изкуството

Какво общо имат: Моцарт, Бах, Бетовен, Шуберт, Брамс, Шуман и Вагнер? Освен че са известни композитори, всички говорят и пишат на немски език. Поглеждайки към настоящето, едва ли има човек, който да не знае кои са Скорпиънс и Рамщайн.

А литературата? Всяка година в Германия се публикуват около 80 000 нови книги. Само малък процент от тях се превеждат на други езици. Всички тези книги са достъпни само за онези, които имат добро владеене на немски. Освен това ще можем да прочетем Гьоте и Кафка в оригинал.

4. Искаме да спечелим пари? Нека да научим немски!

Знаете ли, че Германия е най-големият европейски търговски партньор на САЩ? Немците изнасят всичко от превозни средства и машини до химически продукти и метали. Ако желаем добро кариерно развитие, ще бъдем по-добре позиционирани на пазара на труда при положение, че владеем немски.

5. Немският е най-говореният роден език в Европейския съюз. Около 95 милиона души говорят немски като първи език. Тук визираме предимно населението на: Германия, Австрия и известна част от Швейцария. В световен мащаб немският се владее от над 200 милиона души, което го прави един от най-широко разпространените езици на планетата.

6. Според данни от последните години Германия има най-голямата икономика в Европа, а в световен мащаб е на четвърта позиция след Китай, САЩ и Япония. Що се отнася до световния износ, страната отново седи удобно на четвъртото място в списъка.

Тя е домът на корпорации като: Mercedes-Benz, Volkswagen, Allianz, Birkenstock, Siemens и редица други световноизвестни марки.

7. Немският е езикът на много научни гении като: Алберт Айнщайн, Макс Планк и Зигмунд Фройд.

8. Ако работим в туристическата индустрия, говоренето на немски език ще ни даде голямо предимство.

Има безброй причини, благодарение на които изучаването на немския език да ни бъде от полза в дългосрочен план. От увеличаване на перспективите ни за кариера до разширяване на познанията ни. А възможностите, които ни очакват, няма да са никак, никак малко.