Защо да учим италиански език?

1
243
Добави коментар
kursovezavseki
kursovezavseki

Защо да изучаваме италиански език? Ето осем добри причини, които могат да ни мотивират за да започнем това начинание още днес.

1. Извлечане на максимума от пътуването до Италия

Когато кацнем на италианска земя, веднага ще разберем защо хората са толкова страстни и темпераментни. В Италия са някои от най-красивите кътчета на земята, като, например, спиращите дъха гледки като крайбрежията на: Амалфи, Соренто, Позитано, Сицилия и други. Към тях можем да добавим и дълъг списък с многовековни исторически забележителности, които нямат аналог. Сред тях са: Кулата в Пиза, Фонтанът ди Треви, Колизеумът, Флорентинската катедрала и т.н.

2. Вкусно меню

Италианската храна от пастата до пицата е навсякъде. Светът има любовна връзка със специалитетите от Апенините и всички ние ги възприемаме като свои. Разгадаването на кулинарните тайни ще е далеч по-лесно, ако изполваме италиански език.

3. Филми и музика

Има редица филми от режисьори като Фелини, Антониони и Висконти, чиято визуална естетика влияе на италианското кино и днес. Уникални истории, които могат да бъдат най-силно оценени на италиански.

И докато говорим за голям културен принос, можем да се отправим и към италианската музика. Тя е високо ценена, а имена като: Лучано Павароти, Андрея Бочели, Лаура Паузини и Ерос Рамацоти са едни от символите на световната музикална сцена.

4. Приятелство и любов

Казват, че италианците са едни от най-прекрасните хора в света. Те са любезни, забавни и приятелски настроени. Изучаването на езика ни дава възможност да създаваме и поддържаме връзка с местните хора. По този начин може да спечелим близки приятели или дори партньор в живота.

5. Кариера и доходи

Допълнителният език изглежда добре във всяко CV и е възможно да помогне за увеличаване на заплатата. Италия е третата по големина икономика в еврозоната и осмата в света. Икономическият размер е важен, защото отразява възможностите на пазара.

6. По-голяма ангажираност в социалните медии

Има италиански Facebook, италиански YouTube, Twitter и Instagram. Ако се разровим в Интернет, може да открием и безброй интересни чатове и дискусии, специално на италиански език.

7. Чудесен тласък за самочувствието

Италианският е един от най-красивите езици в света! Това е речта на истинска плеяда от брилянтни художници, поети и гении. Сред най-изтъкнатите носители на този прекрасен език са: Леонардо да Винчи, Микеланджело Буонароти, Данте Алигиери, Джовани Бокачо, Умберто Еко, Джани Родари и много други.

8. Всяка минута, посветена на обучение по италиански език и култура, със сигурност ще ни донесе позитиви в даден момент от живота. И наслада.