Защо да учим испански език?

1
187
Добави коментар
kursovezavseki
kursovezavseki

Испанският език е едно истинско приключение и предизвикателство. Той звучи красиво, широко разпространен е и показва ясни признаци на сериозен растеж, като общият брой на владеещите го постоянно се увеличава. Ето и няколко основни причини, които да ни мотивират да започнем да учим испански още днес.

1. Един от най-често използваните езици

Според повечето проучвания испанският е майчин език на повече от 400 милиона души по света, което се равнява на около 6% от световното население. В резултат на това той е официално признат за втори най-често говорен език от гледна точка на броя хора, за които е матерен. Официален език е в 20 различни държави за повече от 550 милиона души, които го владеят на високо ниво. Освен това испанският е най-популярният избор за втори език в САЩ и се говори като първи или втори от 15% от всички жители на Европейския съюз.

2. Увеличаване на перспективите за заетост

В днешния глобален пазар владеенето на втори език може да бъде изключително ценен актив за работодателите и служителите. Съвременните предприятия винаги се стремят да имат членове на персонала, които могат да им помогнат в международната търговия, а испанският език е особено ценен в настоящия бизнес климат.

Латиноамериканският пазар, например, има покупателна способност от 1.5 трилиона долара според прочувания на списание Forbes, което прави говорещите испански по-ценни от всякога.

3. Подобряване на туристическия опит

Пътуването е едно от най-обогатяващите личността преживявания, но качеството на това събитие ще бъде значително подобрено от способността да говорим испански. Списъкът с държави, в които този език е доминиращ, включва популярни дестинации като: Испания, Мексико, Куба и Доминиканската република.

4. Работа и учене в чужбина

Докато пътуванията са вълнуващи сами по себе си, ученето на испански също отваря реална възможност да започнем работа в испаноговоряща страна и да учим в чуждестранна академична институция. Пребиваването в чужбина може да ни помогне да се развием личностно и професионално.

5. Разширяване на възможностите за забавление

Много от най-великите произведения в световната литература са написани на испански език. Същото важи и за редица други форми на изкуството, като редица музикални хитове и касови филми. Някои от кинопродукциите са на разположение с българско аудио и субтитри, но гледането им в оригинална форма за мнозина е най-добрият начин да се насладим на тях. Разбира се, има и изобилие от обичани филми и телевизионни предавания на испански, които не се предлагат със субтитри, така че ученето на езика на Сервантес разкрива цяла нова разновидност на забавленията.