По предварителни данни: В 11 областни града има избран кмет на първи тур

1
132
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Без сериозни инциденти и при сравнително висока избирателна активност преминаха местните избори в страната. По предварителни данни в 11 областни града се очертава да има избран кандидат още на първи тур. Балотажи се оформят в останалите областни градове. Сред най-интересните са тези в София, Пловдив и Благоевград.

Увеличават се процентите на обработените изборни книжа от общинските избирателни комисии. В големите градове все още са обработени около 20-30% от протоколите, но в Силистра например са обработени повече от 99% от изборните книжа. Те пристигат и ги предават в ЦИК, като по предварителни данни и не на 100% предадени протоколи, в 11 областни града се очертава да има избран кандидат още на първи тур.

Александър Андреев – говорител на ЦИК: Към момента обстановката е нормална протича нормално обработването на протоколите, поне такава е информацията, която получаваме от цялата страна. Разбира се на места може да има забавяне с оглед допуснати грешки в протоколите от СИК или въпроси, които се поставят при самото въвеждане на данни. Мисля че към момента бихме могли да кажем – всичко е нормално.