Как да печелим със стейкинг (staking) – мастърноуд система (masternode)

5
261
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

Тъй като „копаенето“ на криптовалути е доста скъпо – като оборудване и разходи за електричество – все повече се развива алтернативен начин за верифициране на трансакциите в блокчена: така наречения „POS (Prove of Stake)“. Има много статии за това, какво точно представлява и в какво се различва от страндарното копене: „POW (Prove of Work)“. Най-просто казано при стейкинга е достатъчно да притежавате определено количество от дадена криптовалута за да я „копаете“ виртуално и да получавате такса (дивидент). Очаква се втората най-голяма криптовалута: Етериум частично да премине към тази система.

 

Ще разделим начините по които можете да се възползвате POS (Prove of Stake) и да печелите само със задържане на криптовалута:

 

1. Създавате си самостоятелен мастърнод (masternode) на ваш сървър. За целта ще са ви необходими три неща: достатъчно количество от дадената криптовалута, VPS и техническите познания за създаването на мастърнод-а. Това е вариант, ако имате добра техническа подготовка – тога влизате в сайт като: https://masternodes.online/ където можете да видите възможните криптовалути, които оперират на принципа на POS, количеството, което трябва да притежавате за да заключите нод и техническата информация за самия процес.

 

2. Създавате си собствен мастърнод на специализирана платформа за нодове.

В този случай ще ви е достатъчно само да купите необходимото количество от дадената криптовалута, а платформата ще направи всичко останало автоматично.

Има различни платформи, които предлагат услугата за настройване и хостинг на мастърнодове. Ние сме тествали и работим с https://central.zcore.cash/

При тях няма нужда да депозирате нищо – криптовалутите ви си стоят във вашия портфейл – няма риск.

Цената за настройването и хостинга на мастърнода е 1,99$ на месец.

Получавате плащанията си всеки ден и можете да спрете когато си поискате.

Можете да създавате и управлявате много и различни нодове от едно място без високи технически умения.

 

3. Стейкване без мастърнод. Това е услуга, която към момента на писане на статията се предлага само от Binance – най-голямата и известна борса за криптовалути. За да се възползвате е необходимо единствено да купите или да депозирате определено количество от желаната от вас криптовалута или криптовалути и автоматично започвате да получавате дивидент за това.

Имайте на предвид, че тук за разлика от zcore.cash плащанията са веднъж на месец, а не на ден.

Голям плюс е, че тук имате на разположение доста утвърдени криптовалути като: NEO, TRON, ONT и др

 

Рискове: Най-съществения риск е валута, която стейквате да загуби стойността си (или в най-лошия сценарии да изчезне напълно). Възможно е да направите мастърнод, която да ви изкара 50% доходност за дадена година, но цената на криптовалутата да падне с повече от 50% и в този случай да сте на загуба в крайна сметка.

 

 

Препоръчваме ви да проучите внимателно една криптовалута преди да решите да инвестирате в нея.

 

Важно! Целта на нашата статия е да ви дадем систематизирана информация за възможността да се печели със стейкване (мастърнод) ние не предоставяме финансови услуги. Ваша отговорност е да се запознаете с правилата и условията на конкретните компании.