Игра на бесенка – онлайн правила и стратегии

5
265
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

» Промоции » Игра на бесенка – онлайн правила и стратегии

Статията е добавена на 2019-11-10 19:35:51 от Мирослав Трифонов

мултиплеъригри на масакласическа игра

Играта на бесенка още популярна под името бесеница е известна на хората по цял свят. В нея Вие откривате скрити думи, за които са предвидени няколко на брой черти. Всяка една черта крие буква от скритата дума, която трябва да познаете на случен принцип. В повечето случаи имате право на пет грешни букви, а шестата сгрешена ще доведе до виртуалното Ви обесване.

Името на играта идва от графика с бесило. Сгрешените думи прибавят към това бесило отделни елементи, докато не се покаже обесено човече на екрана Ви. В този случай играта за Вас приключва, а компютъра печели. Ако отгатнете думите обаче, то Вие ще бъдете победителя. 

Как да използвате жокер при Бесенката?

 

В онлайн заглавието – бесеница можете да използвате помощната функция „Жокер“, която Ви позволява да научите първата буква от думата. За всички думи имате право на максимум две подсказвания, така че не бива да се пропиляват. С напредъка на играта думите ще стават все по-трудни за разгадаване, а тогава наистина ще Ви се наложи да потърсите помощ.

Що се касае до образуването на точките, то също е доста интересно. Ако загубите рунда няма да получите точков актив, а ако сте използвали и двете възможности за подсказване, ще вземете 1 точка. Използвайки жокер само веднъж в играта ще грабнете 2 точки. При положение, че не се възползвате от жокер функцията взимате десет точки, но ако сгрешите една буква, то сметката Ви отива на минус една точка. Така например 5 грешни букви водят до -5 точки.

От всичко написано до момента е ясно, че по-добре да пазите жокерите си, защото така трупате повече точки в играта. Разбира се, това невинаги е възможно да се случи.

Какви думи има в бесеницата?

 

За да се ориентирате каква дума се крие под чертите, ще можете да си изберете категория. Има въпроси от историята, географията, киното, спорта, политиката, химията и други. Някои онлайн версии на бесеницата предлагат и специална секция „Трудни думи“, която е предназначена за професионалисти. Общо взето разнообразието е наистина голямо.

Хубаво е, че има за всекиго по нещо. Така например, ако  познавате добре градовете и селата в България, можете да се спрете на тази категория. В случай, че Ви бива повече в отгатването на държави от Европа и света, то селектирайте този раздел. Имате възможност да познавате футболни отбори, известни личности, реки, видове животни, поговорки и така нататък.

В зависимост от сайта, където решите да играете, могат да се появят и допълнителни секции с думи. Виждали сме какви ли не неща, сред които кулинария, имена на мъже и жени, програмиране и за каквото се сетите. По този начин забавлението е наистина пълно.

Напътствия за начинаещите

 

В самата бесеница няма някаква точно определена стратегия, която да Ви донесе куп точки. По-скоро трябва да залагате на интуицията си, както и на знанията, които имате спрямо отделните категории. Въпреки всичко ще Ви дадем няколко съвета, с чиято помощ ще се чувствате по-комфортно, когато пуснете това популярно и развлекателно заглавие:

Ако отгатнете 2 или 3 букви, но нямате идея как да продължите, не бързайте да използвате опцията „Жокер“, защото тя намалява от точките Ви. По-добре помислете внимателно каква дума би могла да се крие зад чертите; Стартирайки играта, е добре да изпробвате с гласни букви, защото всяка дума има такива. По този начин ще се покаже поне 1 или 2 ориентировъчни букви; За думи с пет или по-малко букви е желателно да използвате поне един от жокерите, защото те по стандарт са трудни за разгадаване;

 

Къде да играем?

 

В мрежата ще намерите напълно безплатно бесеница, която можете да активирате онлайн, без да я записвате на компютъра или мобилното устройство. В повечето случаи, е необходимо да имате инсталиран Flash Player, но при някои варианти той не е задължителен. Различните версии на играта идват с много категории, нива на трудност, интересни графики и звук.

И, след като Ви посочихме правилата и възможните начини да спечелите, можете да се прехвърлите в това традиционно заглавие, и да му се насладите изцяло. В крайна сметка дори да Ви обесят, това е просто едно виртуално забавление, а не акт на насилие, който да Ви притеснява. Ние лично сме истински привърженици на бесеницата и не е случайно, че написахме тази статия за тези, които все още не са я изпробвали.