Борисов: Мощно инвестираме. Последните 10 години вървим все нагоре (ВИДЕО)

1
150
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Последните 10 години вървим все нагоре“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на церемонията по награждаването на „Мистър и Мисис Икономика“. Премиерът уважи престижния бизнес форум, пред участниците, на който не пропусна да изтъкне положителното икономическо развитие на страната ни. Борисов цитира данни на Световната банка, според които единствено България отбелязва възходящо развитие през последните 10 години. Той увери, че данъците у нас ще се запазят.

„Тази вечер сме се събрали на едно мероприятие за добри новини. Искам да благодаря на всички вас, които със своите умения и предприемчивост давате възможност икономиката да расте. Много лесно се проследява развитието на една държава и може да видите кога е бил застоят в България“, каза премиерът, цитиран от DarikNews.

Той увери, че въпреки голямата задлъжнялост в световен мащаб, страната ни се стреми да харчи „внимателно и пестеливо“, но същевременно инвестира в основните си приоритети. За пример той даде големите инфраструктурни проекти в София, както и строежът на магистралите „Европа“ и „Хемус“.

„Два огромни газопровода – един за втечнен газ, за да ни даде реалната газификация и един транзитен, „Балкански поток“, продължи да изрежда премиерът. Той припомни, че само за последните няколко години страната ни е похарчила милиарди левове в различни проекти. „Всичко това и пак сме на излишък“, категоричен бе Борисов.

„Мощно инвестираме в здраве, спорт, култура, археология“, завърши изказването си министър-председателят.