Храни, които горят излишните мазнини

1
177
Добави коментар
vocala
vocala

Да горим калории и да сваляме килограми, докато похапваме, може и да звучи абсурдно.

Но всъщност е възможно, ако подбираме правилните храни и закуски между храненията. Просто някои храни стимулират горенето на мазнини, което означава, че е добре да ги включваме в менюто си възможно най-често.

Всички те присъстват в различни класации на здравословни храни. Представяме Ви и нашите топ 10 храни за топене на мазнини.

Грейпфрут

Половин грейпфрут преди ядене или сок от грейпфрут помага за по-бързото разграждане на мазнините.

Черен пипер

Той е неделима част от повечето ястия и така и трябва. Пиперът е съставка, която дава характерен вкус на много ястия, и всъщност има способността да предпазва от формирането на мазнини в клетките.

Канела

Можете да я добавяте в закуската си или в кафето всеки ден. Това е начин да намалим с 30% нивата на триглицериди в яденето си. Важно е да добавяме канела към мазни ястия.

Яйца

Закуска с високо съдържание на протеин, каквато е закуската с яйца, ни предпазва от поява на силен глад през деня. Който пък е причина за поглъщането на големи количества храна.

Ябълки

Винаги ги яжте с кората. Тъй като в нея се намира киселина, която е важна за горенето на мазнини. Тя се среща още в розмарина, лавандулата, сините сливи, червените боровинки, и други.

Зелен чай

Зеленият чай не само помага при отслабване, но и подобрява симптомите на диабет. Можете да пиете и по няколко чаши на ден. Не забравяйте обаче, че зеленият чай е силен диуретик, и е нужно да пиете и повече вода.

Боровинки

Има изследвания, показващи, че редовното хапване на боровинки води до значително топене на мазнини в областта на корема и намаляване на нивата на холестерол. Това тяхно полезно действие се свързва с високото съдържание на фитохимикали – натурални антиоксиданти.

Бадеми

Те също имат способността на горят мазнини в областта на корема, които са особено вредни и опасни. Направен е опит с хора с висок холестерол, подложени на 6 седмична диета с бадеми. Резултатите са видни – значително намаляване на коремните мазнини.

Люти чушки

Лютивината в тях идва от активната съставка – капсаицин, която е прекият отговорник за горенето на мазнини.

Кафе

Чисто кафе, без добавени мляко, сметана и други добавки. Кафето помага на спортуващите да свалят килограми. Не, че ако не пиете кафе няма да имате резултат, но така ще се стане доста по-бавно.