Швеция: 25% от хората, които се казват „Али“ имат криминално досие

3
152
Добави коментар
setlans
setlans

Официални данни от Статистическото централно бюро на Швеция показват, че близо 1/4 от хората на име „Али“, които живеят в Швеция, имат криминални досиета, пише Samhällsnytt.

След бързо търсене в данните на Statistics Sweden (статистическото бюро в Швеция) става ясно, че в момента в страната живеят 40 790 души с името Али (лично или фамилно). Друго търсене в Lexbase, уебсайт с база данни, които позволяват на потребителите да извършват търсения на хора и компании, които са били обект на криминални процеси, показва, че името Али излиза в 9 742 резултата.

Данните ясно разкриват, че близо 1/4 (24%) от живеещите в Швеция хора с името Али, имат наказателни присъди. Тук става въпрос само за тези, които официално фигурират в базата данни и срещу които са повдигнати обвинения. Много често, жертвите пазят в тайна случилото им се, поради страх от последствия.

Вижте още: Швеция е в опасност: почти 1/5 от населението ѝ вече е родом от чужбина (най-вече от Сирия и Ирак) Мигрантите – троянският кон на Европа

Samhällsnytt откриват подобни резултати и за доста други ислямски имена

Например, 26 867 души на име Ахмед са вписани в базата данни на Швеция. При търсене на името в Lexbase излизат 4 944 резултата. Това означава, че почти всеки четвърти човек с името Ахмед, живеещ в Швеция, има криминално досие.

Подобна статистика има и за името Мурад. 1315 души носят това име в Швеция, като 274 от тях присъстват в Lexbase. Това означава, че 21% имат наказателни присъди.

А тъй като шведското правителство премахна практиката на регистриране на етническата принадлежност на осъдените престъпници след 2005 г., е доста трудно да се проследи етническата принадлежност на престъпниците.

През 2005 г. беше направено проучване, което разкри, че мъжете, родени в чужбина, са пет пъти по-склонни да бъдат заподозрени, отколкото родените в Швеция граждани.

Това се потвърждава и в по-нататъшни независими проучвания, които доказват, че действително гражданите, родени в чужбина извършват престъпления с драстично по-високи темпове от местните.

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс / voiceofeurope Снимка: Интернет