УниКредит очаква още обединения на банки в България

1
91
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Не изключвам възможността някои от банките през следващата година да търсят възможност за консолидация. Това сподели Теодора Петкова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк по време на конференцията „Банките и бизнесът 2019“, цитирана от пресцентъра на институцията. Тя посочи също, че показател за стабилността на финансовата система в България е коефициентът за капиталова адекватност, който е над 20%.

„Банковият сектор е в процес на обновление на начина, по който правим бизнес. Това, освен че цели да подобрява работата ни, ще е от полза да привличаме за наши колеги таланти и млади хора“, каза още Петкова. Тя вярва, че роботите ще са от полза на банките, за да си вършат по-добре работата, да подобряват процесите си.

Също така изпълнителният директор на УниКредит посочи, че банките ще продължат да развиват партньорства с небанкови институции.

„Делът на необслужваните кредити в сектора се решава активно през последните години. Банковата система като цяло продължава да се движи в посока конструктивно, консервативно управление на риска, за да е подготвена за следващите стъпки и условия“, допълни Теодора Петкова.