Louis Vuitton купува американската Tiffany за 16,2 млрд. долара

1
172
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Световният гигант за луксозни стоки Louis Vuitton Moet Hennessy, известен с абревиатурата LVMH, обяви днес официално, че купува американската легенда за бижута Tiffany & Co за 16,2 млрд. долара, предадоха световните агенции.

Още снощи информирани източници съобщиха, че Tiffany и LVMH са близо до споразумение в преговорите, започнали в средата на октомври. В съвместно комюнике, цитирано от АФП, двете групи посочват, че „са сключили окончателно споразумение с цел придобиване на Tiffany при цена от 135 долара за акция в брой“.

„Сделката оценява Tiffany на около 14,7 милиарда евро или 16,2 млрд. долара“, се уточнява в съобщението.

Стойността е по-висока от предишната оферта на френската компания, която миналия месец предложи на Tiffany 14,5 милиарда долара, отбелязва Асошиейтед прес.

Това е най-голямото придобиване в историята на групата на милиардера Бернар Арно, допълва АФП. Управителните съвети на двете компании са одобрили сделката и се надяват през 2020 година да завършат изкупуването, което трябва да получи зелена светлина и от регулаторалите, както и от акционерите на Tiffany, уточнява АП.

LVMH обяви, че сделката ще укрепи позицията в сегмента на луксозните бижута и на американския пазар.

Френският кoнгломерат вече притежава 75 марки, сред които Christian Dior, Fendi, (Givenchy, и производителя на часовници Tag Heuer.