Лондон отне лиценза на Uber :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
124
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Транспортният регулатор в британската столица Лондон е отнел лиценза за дейност на американската компания за споделено пътуване Uber, пише Bloomberg.  Причината е, че Transport for London (TfL) установил редица проблеми в дейността на фирмата, включително няколко нарушения, които са изложили на риск сигурността на пътниците.

„Въпреки че Uber е обърнала внимание на някои от тези проблеми, TfL няма увереност, че в бъдеще няма да се появяват същите нередности. Именно затова регулаторът стигна до заключение, че компанията не е подходяща към този момент“, гласи становището на британската институция.

„Сигурността е напълно върховен приоритет за нас. Макар да отчитаме, че Uber е направила някакви подобрение, е недопустимо, че компанията е позволявала пътници да се качват в превозни средства с потенциално нелицензирани и незастраховани шофьори“, коментирала е Хелън Чапман, директорът по лицензионните, регулационните и глобяващите дейности в TfL.

Чапман е обяснила, че ако реши да обжалва решението на британския регулатор, Uber ще трябва публично да демонстрира пред представител на TfL дали е предприела достатъчно мерки, за да гарантира, че са елиминирани потенциалните рискове за безопасността на пътниците. Ако решението бъде обжалвано, Uber ще може да продължи да работи, а TfL отблизо ще следи дали компанията е въвела засилен контрол, включително на разплащанията през мобилното ѝ приложение.