Европейската програма за иновации – идеална и за печатниците

2
108
Добави коментар
maznio007
maznio007

Европейска програма – как да закупите машини и софтуер с до 70% субсидия.

Ето че след дълго очакване дойде време за европейската програма за субсидиране на иновации в предприятията. По-точно казано, става въпрос за процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Стимулиране внедряването на иновации от съществуващи предприятия” в рамките на Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”.

 

Програмата стартира в началото на декември и в нея могат да участват както микро и малки, така и средни и големи предприятия, а целият бюджет от 60 млн. евро е разпределен между тях по следния начин:

Микро и малки предприятия: 24 млн. евро Средни предприятия: 24 млн. евро Големи предприятия: 12 млн. евро

Вероятно вече сте чували малко или много по темата. Все пак, новини като тези за обявени европейски програми и други възможности за финансиране бързо се придвижват в света на печатната индустрия.

Независимо дали вие:

не знаете почти нищо за програмата вече сте напреднали в подготовката си за участие,

ГЕД може да ви предложи съдействие във всяка стъпка от процеса, за да го направим възможно най-лек за вас.

Вижте повече на страницата, която подготвена специално за европейската програма >

Колебаете ли се дали да участвате? Ако досега не сте обмисляли сериозно да се включите, може би е дошъл моментът да разгледате тази възможност, която стои пред всички в печатната индустрия. Всъщност голяма част от типовете иновации, които са фокус на програмата, са напълно приложими в областта на печатното производство.

Първият аргумент “за” участие, разбира се, е самата субсидия за иновация. Размерите на безвъзмездната финансова помощ, която може да се получи по един проект, са следните:

Минимален – 100 000 лв. Максимален – от 500 000 лв. до 1 000 000 лв. (в зависимост от размера на предприятието)

Вторият и още по-силен аргумент е енергията, която можете да влеете в производството си с една такава субсидия. Нещо повече, едно качествено подобрение в продуктите и начина на работа е логично да се отрази положително дори върху отношенията с клиентите.

Решили ли сте вече да участвате? Ако пък вече знаете, че ще кандидатствате по европейската програма, но все още не се е избистрила идеята за какво решение ще бъде проектът ви, от ГЕД могат да ви съдействат с посоката, в която да поемете.

В случая са важни отговорите на два въпроса:

каква иновация идеално ще се впише в производството ви кои са оборудването, софтуерът или цялостната система, които ще отговорят на плана ви за развитие.

За да внесат яснота, в ГЕД е проведен задълбочен анализ и квалификация на няколко продукта от оборудването и софтуера, които можете да намерите в портфолио им.

Какви машини можете да изберете? След споменатия анализ, това е листа от специално избрани продукти, които чудесно биха се вписали в проект:

Машини за флексо печат с централен цилиндър – за високо качество и възможност за печат на къси поръчки CTP за флексо клишета – за бързо и лесно производство на флексо клишета с високо качество и ниска себестойност CTP за офсетов печат – за стабилен и предвидим печат с термални пластини Дигитални машини – за високо качество и печат с висока добавена стойност при ниска себестойност на печата Оборудване за ламиниране и каширане – за екологично каширане с намален брак

Според нуждите на оборудването, което заслужи вниманието ви за вашия проект, е възможно и допълването с линия машини за довършителни процеси. Вижте повече за машините на специалната страница

Включете и софтуер към проекта си Дори и без програма за субсидиране, софтуерните решения дават изключително висока стойност при модернизирането на печата. При кандидатстване те носят и допълнително предимство, като спомагат за достигането на необходимия за проекта бюджет. Нещо повече, доставката на софтуер е по-бърза от тази на оборудването, затова първото междинно плащане може да дойде в много по-кратки срокове.

От ГЕД препоръчват следните категории софтуерни продукти за оформянето на вашия проект, които можете да намерите в портфолиото им:

Работен поток – централизирайте и автоматизирайте етапите на предпечата Автоматизация – създайте повече време за проектите и клиентите, като автоматизирате повтаряеми действия Дизайн и проектиране – създавайте лесно сложни дизайни и предложете нови функционалности на клиентите

Вижте повече за софтуерите на специалната страница

Възможност за безплатна оценка Може би не знаете почти нищо за Европейската програма, или вече сте стигнали до момента, в който обмисляте решения за иновация. Или дори се оглеждате за конкретни машини.

Може би работите по проекта си сами или с консултант и търсите още една експертна оценка на прогреса, който правите.

Независимо на какъв етап сте и дали изобщо сте взели твърдо решение да кандидатствате за субсидия, можете да се обърнете към ГЕД за съдействие по някои или всички от следните стъпки:

Напълно безплатна оценка на проект или на възможностите за изготвяне на успешен проект Оформяне на документите за регистрация на полезен модел Оформяне на проекта заедно с избраните от вас консултанти Оформяне на документацията за участие

Приоритет е свеждане до минимум на отделените от вас усилия и време.

Вижте повече и се запишете за безплатна оценка

Как най-лесно да научите всичко, което ви е нужно за Европейската програма? Процесът по кандидатстване за евросубсидия може да изглежда сложен. Затова ГЕД ви канят на поредица от неформални срещи в градовете Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив и София. Те ще се проведат в неофициална обстановка, с представяне на програмата на ясен и разбираем език и отговори на въпросите ви.

Срещите ще бъдат максимално опростени, без излишни презентации и маркетинг и не са обвързани с покупка.

Вижте повече и се запишете за среща във вашия град

За ГЕД ООД ГЕД е водещ дистрибутор на оборудване, софтуер и консумативи за печатната индустрия. Фирмата е надежден и стабилен партньор с богата и внимателно подбрана продуктова гама. Ние доставяме цялостни решения, на които можете да разчитате от първия ден. Нашата цел е те да станат част от вашия процес, като го оптимизират и направят по-ефективен.

  отпечатай