Няколко практични съвета при пътуване със самолет

2
207
Добави коментар

Всички обичаме да пътуваме, но не винаги знаем как. В следващите редове сме изредили няколко неща, които е хубаво да следваме при следващите си пътешествия.

По-малко багаж

Наистина ли имате нужда от всички обувки или дори ютия? Направете пътуването си с ръчен багаж вашият нов начин. Така ще спестите по-малко такси, ако пътувате със самолет и по-бързо ще вземете багажа си, тъй като няма да чакате на транспортната лента, а и ще ви е по-лесно, защото няма да носите тежък куфар или сак.

Без пътеводители

Огромните тежки пътеводители могат да останат у дома. Снимайте с телефона си това, от което имате нужда. Можете да го копирате или пък ако сте намерили нещо в Интернет – принтирайте.

Без деца на опашките

Изберете опашката, където няма деца. Тези хора, които са само с едно куфарче, ще минат доста по-бързо, защото няма какво толкова да се проверява при тях.

Без джапанки в самолет

Рядко се случват катастрофи, но все пак ги има. Не-дай си Боже да сте в такава, със сигурност ще искате да сте със затворени обувки, които да предпазят краката ви от острите предмети или топлината.

Съвети при пътуване със самолета: Без джапанки в самолета!
Фрази на местния език

Научете основни неща на местния език и не се срамувайте да ги използвате. Това може да ви спаси живота и да разтопи ледовете. Така ще се озовете на мястото, което искате много по-бързо, а защо и да не си намерите нови приятели.

Устата да е затворена

Ако сте в страна, в която водата не е годна за пиене, е добре при къпане да си държите устата затворена. Така няма да поемете бактерии или други дребни неща, които да ви навредят.

Пътувайте без приятели

Да, това може да звучи страшно на пръв поглед, но помислете. По този начин ще опознаете по-добре мястото, където отивате и можете да се срещнете с нови хора. Освен това, ще обърнете внимание на неща, които ако сте в компания, едва ли биха ви направили впечатление.

Тапи за уши

Хората са казали, че тишината е злато и в това има истина. Не знаете какви са условията за спане, както и колко шумно е.  Поради тази причина винаги носете тапи за уши, които да са ви под ръка. Така ще можете да се наспивате във всякакви условия и да сте свежи на следващия ден.

Можете да бъдете разбрани

Това, че се намирате в друга държава, не означава, че ако кажете нещо на български няма да ви разберат. Затова спестете си негативните коментари за околните или нещо, което ви е подразнило, тъй като не знаете кой ви слуша. По този начин ще си спестите и неудобните ситуации, ако случайно ви разберат.

Не бързайте да стигнете

Не бързайте да стигнете на мястото, насладете са на пътуването. Така е с всяко нещо в живота, особено с пътешествията.

Действайте авантюристично

Когато пътувате сами или сте със щура компания, можете да действате и по-лудо. Например, да направите голямо авантюристично пътешествие със самолет или пък на връщане да минете през няколко държави, като във всяка една от тях останете за няколко дни.

Действайте

Да, хубаво е да обмислите всяко действие, но понякога това може да се окаже и доста голяма пречка. Просто хванете пътя. Имате мечтана дестинация – спестявайте по-малко и ще можете да отидете до там. Страхът е естествена реакция, но понякога може да бъде пречка. След време ще съжалявате, ако не сте отишли някъде или сте се страхували и нямате желание да пътувате.

Оставете пътеводителя и картите си

Ако искате да отидете някъде, но не намирате правилната посока – попитайте. Преди обаче да спрете случаен минувач, то оставете всички карти, пътеводители и навигации. Така шансът д ви обърнат внимание и да ви упътят е много по-голям, отколкото да ги питате по картата, кое къде се намира.