Акумулаторна ножица за жив плет Stihl HSA 56 с батерия и зарядно

2
269
Добави коментар
agrokom
agrokom

Акумулаторна ножица за жив плет Stihl HSA 56 с батерия и зарядно

Лека акумулаторна ножица за жив плет с много добра производителност при рязане за подрязване на храсти и жив плет около дома. С лесно обслужване и управление и тих режим на работа. Без нужда от лични средства за защита на слуха. Двустранно режещ нож. Иновативна геометрия на ножа в капковидна форма за по-добро задържане на клоните в ножа. Серийно окомплектована с акумулаторна батерия AK 10 и зарядно устройство AL 101.

Технически характеристики:

Дължина на рязане cм: 45
Тегло кг 1): 2,9
Номинално напрежение V: 36
Ниво на звукова мощност dB(A) 2): 91
Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек² 3): 2,7/1,2
Обща дължина cм: 94
Разстояние между зъбите мм: 30
Продължителност на работа с AK 10 мин 4) ;до 50
Продължителност на работа с AK 20 мин 4) :до 100
Акумулаторна технология ;литиево-йонна COMPACT

1) без акумулаторна батерия
2) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A)
3) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек²
4) Посочените данни са приблизителни и зависят от употребата на уреда.

Серийно оборудване

Тих режим на работа

Литиево-йонните уреди са толкова тихи, че при работа с тях няма нужда от носене на средства за защита на слуха.

Акумулаторна батерия AK 10

Компактна литиево-йонна акумулаторна батерия за акумулаторната система COMPACT с напрежение 36 V и мощност 59 Wh. Продължителността на работа зависи от типа на уреда. Със светодиоден индикатор за нивото на зареждане (LED). Съвместима със зарядните устройства AL 101, AL 100, AL 300 и AL 500.

Зарядно устройство AL 101

Зарядно устройство за акумулаторната система COMPACT на STIHL. Със светодиоден индикатор за работното състояние (LED) и захващане на навития кабел с велкро-лента. При нужда зарядното устройство може да бъде закрепено на стена.

Иновативна система на рязане

Стърчащи капки задържат клона към ножа по време на рязане. Така производителността при рязане се повишава значително.

Междинна позиция на акумулаторната батерия в уреда

Акумулаторната батерия може да бъде поставена в уреда на 2 степени. При първата фиксирана степен, т.нар. междинна позиция, батерията е фиксирана добре в уреда, но без да се допира до контактите в него. При втората фиксирана степен, работна позиция, батерията е пъхната изцяло и се допира до контактите в уреда.

Гумирана ръкохватка със спусък

Гумираната ръкохватка със спусък за включване и изключване и блокировка на спусъка абсорбира част от вибрациите и е изключително приятна на допир.

Ограничител на ножа

Предлаганият като серийно оборудване ограничител на ножа улеснява рязането в близост до земята или покрай стени и предпазва специалните ножове от повреда. (подобно на снимката)

Двустранно режещ нож

С ножиците за жив плет на STIHL, окомплектовани с двустранно режещ нож, постигате перфектни резултати при рязане както във вертикална, така и в хоризонтална посока. Използването и на двете страни на ножа дава възможност за оптимално рязане и в ъгли. (подобно на снимката)

Пускане на уредите в действие с две ръце

Уредът се стартира лесно посредством едновременното задействане на двата шалтера, позиционирани на кръговата и задната ръкохватка. Скоростта на ножа може да се регулира плавно от задния лост, което осигурява фино и точно рязане. Този начин на стартиране е изключително практичен, тъй като е еднакво удобен както за десняците, така и за левичарите. (подобно на снимката)

Ухо за окачване

Осигурява компактно съхранение на акумулаторните ножици за жив плет като бъдат закачени на стена. (подобно на снимката)