Акумулаторна ножица за жив плет Stihl HSA 66

2
188
Добави коментар
agrokom
agrokom

Акумулаторна ножица за жив плет Stihl HSA 66 без батерия и зарядно

Акумулаторната ножица за жив плет убеждава с висока производителност при рязане, съчетана с ниско тегло и постоянна честота на ходовете при натоварване дори и при тежки условия на работа. Разстояние между зъбите на ножа 30 мм, геометрия на ножа в капковидна форма за по-добро задържане на клоните в ножа, едностранно заточени ножове, вграден предпазител на режещия нож, завинтен ограничител на ножа. Предлага се без батерия и зарядно, като може да се окомплектова с такива по Ваш избор.

Технически характеристики:

Тегло кг 1): 3,1
Ниво на звуково налягане dB(A) 2): 83
Ниво на звукова мощност dB(A) 2): 94
Ниво на вибрации ляво/дясно м/сек² 3): 3,7/2,3
Обща дължина cм: 103
Дължина на рязане cм: 50
Макс. дебелина на клона мм: 23
Номинално напрежение V: 36
Разстояние между зъбите мм: 30
Продължителност на работа с AP 80 мин 4): до 60
Продължителност на работа с AP 100 мин 4): до 72
Продължителност на работа с AP 160 мин 4): до 120
Продължителност на работа с AP 200 мин 4): до 144
Препоръчана акумулаторна батерия: AP 200
Акумулаторна технология: литиево-йонна PRO
Продължителност на работа с AP 300 мин 4): до 180
Продължителност на работа с AR 2000 мин 4) :до 660

1) без акумулаторна батерия
2) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2,0 dB(A)
3) K-стойност съгласно Директива 2006/42/EО = 2 м/сек²
4) Посочените данни са приблизителни и зависят от употребата на уреда.

Серийно оборудване

Иновативна система на рязане

Благодарение на капковидната форма има по-добро задържане на клоните в ножа по време на рязане, което значително повишава производителността при рязане.

Оптимизиран ъгъл при заточване

Оптимизираният ъгъл при заточване от 34° осигурява висока производителност и агресивно поведение при рязане.

Двигател ЕС на STIHL

Безчетковият двигател EC, който не се нуждае от поддръжка, гарантира по-голяма продължителност на работа, както и по-дълъг експлоатационен живот на уреда. Управлението на двигателя е посредством новата ЕС-електроника на STIHL, която разпознава работа с по-голямо натоварване като напр. рязане на дебели клони и регулира оборотите на двигателя така, че честотата на ходовете по време на рязане да не се променя. Оптимизиран редуктор със защита срещу претоварване за по-голяма стабилност.

Пускане на уредите в действие с две ръце

Уредът се стартира лесно посредством едновременното задействане на двата шалтера, позиционирани на кръговата и задната ръкохватка. Скоростта на ножа може да се регулира плавно от задния лост, което осигурява фино и точно рязане. Този начин на стартиране е изключително практичен, тъй като е еднакво удобен както за десняците, така и за левичарите. (подобно на снимката)

Кръгова ръкохватка

Ергономичната кръгова ръкохватка позволява рязане във всяка посока и осигурява работа с минимално усилие дори при продължително непрекъснато използване на уреда. (подобно на снимката)

Ограничител на ножа

Предлаганият като серийно оборудване ограничител на ножа улеснява рязането в близост до земята или покрай стени и предпазва специалните ножове от повреда. (подобно на снимката)

Функционален дизайн

Корпусът на двигателя е с гладка повърхност и заоблени контури, което предотвратява закачането на клони по време на работа. Освен това ножиците за жив плет се замърсяват минимално и се почистват лесно. (подобно на снимката)

Предпазен калъф за ножа

Служи за защита на зъбите на ножа и осигурява безопасно транспортиране на уредите. (подобно на снимката)

Ухо за окачване

Осигурява компактно съхранение на акумулаторните ножици за жив плет като бъдат закачени на стена. (подобно на снимката)

Допълнително оборудване

Литиево-йонна акумулаторна батерия

Висококачествените литиево-йонни акумулаторни батерии на STIHL се различават по капацитета си и са съвместими с всички акумулаторни уреди на STIHL и VIKING. Батериите могат да бъдат зареждани стотици пъти. Тъй като нямат ефект на паметта, мощността им не се променя във фазата на разреждане, което осигурява продължителна работа с постоянна мощност подобно на бензинов уред.

Зарядно устройство

Можете да избирате между три зарядни устройства: едно стандартно AL 100 и две за бързо зареждане AL 300 и AL 500. Зарядното устройство с изключително голяма производителност AL 500 е много подходящо за зареждане на професионалните акумулаторни батерии АР 115, АР 180 и AR 500, но може да бъде използвано за зареждане и на всички останали акумулаторни батерии STIHL.