Българска асоциация на заведенията скочи срещу обвинения на „Спаси София“

1
97
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

На 28 ноември неправителствената организация „Спаси София“ от страницата си във Facebook отправи тежки обвинения към заведенията по бул. „Витоша“ в обсебване на публични пространства и престъпни взаимоотношения с ГЕРБ, Йорданка Фандъкова и Столичен инспекторат. В тази връзка Българска асоциация на заведенията изпрати отворено писмо до медиите в което дават разяснения по повод обнвиненията.

Ето какво пишат те:

1. Заведенията на Витошка са обвинени в нещо, което е точно обратното на реалността. Те не са в колаборация или в някакви тайни и нерегламентирани договорки с Общината, Главния архитект и Инспектората, а напротив – по-скоро са подложени на преследване и тормоз чрез всевъзможни регулации и изисквания от тяхна страна.

2. За нас е разбираемо поведението на „Спаси София“ да скандира популистки лозунги в социалните мрежи, но може би е добре да им се напомни, че тяхното НПО вече има представителство в Общинския съвет в лицето на г-н Борис Бонев и вече трябва да променят стила си на поведение. Инструментите за постигане на техните цели и провеждане на политиките им вече са други, много по-мощни и би било жалко, ако „Спаси София“ не успеят да ги овладеят. Времето на протестите мина и дойде времето на истинската работа, която изключва подобни клеветнически акции. Не е разумно от първите дни на новия

Общински съвет „Спаси София“ да обявява война на бизнеса и на малките и средни предприемачи, които са добросъвестни работодатели и данъкоплатци.