Хиляди се прощават със Стефан Данаилов в Народния театър (СНИМКИ)

1
134
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

България се прощава със Стефан Данаилов. Поклонението започна в 11 ч. часа в Народния театър.

Стотици се стичат за последно сбогом с любимия на поколения български актьор.

Снимка: bTV

„Много е трудно да вкараме Стефан Данаилов в някакви рамки, за да го опишем с думи: огромният му принос към българското кино и театър, безрезервната му любов към хората, безкрайната отдаденост на неговите ученици. За мен Стефан Данаилов беше човешкото лице на българската политика“, заяви президентът Румен Радев пред журналисти преди поклонението на Стефан Данаилов.

Вальо Михов каза: Велика душа загубихме, Господ прибира най-любимите си чеда и двамата сме наивници, той ме съветваше много и за футбола. 

Георги Първанов: Много направи за партията, направи и за мен. Помагал ми е за отстояване на непопулярни позиции. Беше голям.

Корнелия Нинова: Изпратихме голям талант, красота, любов, преживяваше болките и радостите ни. За нас той бе вдъхновение, обич. Загубихме своя духовен баща, макар че последно ни каза. Не плачете, продължаваме заедно, където и да съм, смъртта не може да ни раздели. Искам да изкажа поклон поклон пред великия, недостижим човек Стефан Данаилов. 

Владо Пенев: Иска ми се да го запомня усмихнат, с неговата човечна усмивка. Има раздели, които не можеш да проумееш. Ужасно много ми е помагал в различни периоди от живота ми. Искам да му кажа „благодаря“.

Стефан Данаилов почина на 27 ноември във ВМА след продължително боледуване.

Той оставя след себе си близо 150 роли в театъра и на екрана.

Беше депутат в няколко Народни събрания и министър на културата от 2005 г. до 2009 г.

След него остават и стотиците му студенти от НАТФИЗ, където преподаваше над 30 години.