3 диети с кисело мляко за детокс и отслабване до 10 кг за 10 дни

1
121
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Освен загубата на тегло, включването на кисело мляко в диетата има много други ползи за здравето, както добре знаете. Представяме ви списък с най-важните ползи за здравето, за които допринася киселото мляко :

Ползи за здравето от киселото мляко :
Киселото мляко помага за засилване на имунната система
То помага в борбата с гъбични инфекции
То е богато на калций и по този начин поддържа здравината на костите и намалява риска от остеопороза
Яденето на кисело мляко помага за подобряване на здравето на дебелото черво
Той е добре известен със своите противовъзпалителни свойства.
Лекува кожни заболявания
Доставя на организма с различни основни хранителни вещества.
Когато се яде кисело мляко с жива бактерия , то добавя „добри“ бактерии в стомашно-чревния тракт, които помагат в борбата с „лошите“ бактерии.

Антибиотиците, често унищожават и „приятелските“ бактерии, а консумирането на кисело мляко може да помогне за възстановяването на тези бактерии в организма.

Лесна диета с кисело мляко :
Въпреки че киселото мляко съдържа въглехидрати (лактоза), те намаляват, защото бактериите в млякото, които го превръщат в кисело, всъщност изяждат цялата лактоза, което го превръща в кисело.

Близо с 8 грама въглехидрати намаляват на всеки 12 грама кисело мляко, като по този начин се превръщат в идеална ниско въглехидратна добавка към диетата. Как да следвате диета с ниско съдържание на въглехидрати? Диетата с кисело мляко отнема най-малко 10-15 дни, за да се отървете от допълнителни килограми. Киселото мляко има много предимства за здравето. Поддържа храносмилането, подобрява имунитета, спомага за детоксикацията, подобрява състоянието на кожата и служи за качествено хранене. Киселото мляко съдържа мазнини , въглехидрати и протеини, основните енергийни доставчици за добро здраве. Колко трябва да бъде на дневния прием? Около 500 грама кисело мляко е идеално за един ден. Плодове – 300 грама (като цитрусови плодове, нар, ябълки и по-малко захарни плодове) месо – 100 грама пилешки / пуешко без кожа и мазнина. Веганите могат да предпочитат кафяв ориз / овес. Зеленчуци – 300 грама (боб, зеле, домати, краставици, репички, моркови и др.)
Как можем да разделим горните продукти в ястия с диетично кисело мляко?

Закуска:
1. Зелен чай без захар
2. Малка купа кисело мляко с нарязани плодове
3. Една чаша портокалов, или сок от нар (без захар)

Обяд:
1. Купа варено месо, салата , или кисело мляко с пюре от кафяв ориз
2. Плодов сок.

Вечеря:
1. Билков чай, или зеленчуков бульон
2. Киселото мляко се разрежда с ябълков сок
3. Микс от зеленчуци, сварени с билки

Втора диета с кисело мляко за отслабване 10 кг за 10 дни

Диетата с кисело мляко е безопасна, тъй като ще бъдат намалени необходимото хранене и няма да се налага да гладувате, или да намалите избора на храна.

Програма за отслабване с кисело мляко :

Необходимо е да се яде кисело мляко 500 г на ден.
Същата норма се препоръчва и за пиене на кисело мляко .
Трябва да вечеряте не по-късно от 4 часа преди да заспите.
За един ден може да се храните с около 300 г пресни плодове.
Забранява се да ядете пъпеш, круша, диня и грозде – те съдържат твърде много захар. Но ябълките и цитрусовите плодове са най-добрите приятели за отслабване.

С диетата с кисело мляко е необходимо да се пие:
черен и зелен чай (неподсладен) и минерална вода, сок (нар, портокал, грейпфрут, череша и ябълка). По-добре е да се пие в почивките между хранителните приеми.

Диетата с кисело мляко е балансирана , вкусна и също така позволява, освен задължително кисело мляко , да включите в дажбата си повече продукти: варено месо, зеленчуци и плодове, или сушени плодове.

Приблизително меню за диетата с кисело мляко :

Закуска: 1/2 чаша топъл неподсладен чай, кисело мляко, желе от малини, 1/2 чаша разреден сок от нар.
Обяд: топъл чай, салата снежанка, варено месо (100 г) със салата от краставици и домати, 1/2 чаша сок от нар, разреден.
Следобедна закуска: домати с кисело мляко , минерална вода.
Вечеря: топъл чай, боб с кисело мляко (200 г), разреден сок от нар.
В почивките между храненията-плодове и зеленчуков сок.

Трета диета с кисело мляко и плодове за пречистване и отслабване:

Ролята на плодовете в отслабаването
Повечето лекари и диетолози се съгласяват, че да добавите в диетата си плодове е страхотна идея. Знаете, че има достатъчно многои различни плодове, от които да избирате, като започнете от ябълки, портокали, та до папая и пъпеш. Плодовете могат да са нарязани, на сок, или сушени. Идеята е да изберете пресни плодове, пред такива от компот, или замразени, най-малкото, защото са третирани с химикали, захар и др, за да бъдат запазени, или за им се придаде допълнителин вкус.

Няколко думи за киселото мляко
Много подходяща комбинация за плодовете е киселото мляко . Комбинацията може да се направи разнообразна и съдържаща важни витамини и хранителни вещества. Това е, разбира се при условие, че се яде правилния вид кисело мляко. Най-доброто кисело мляко е с ниско съдържание на мазнини (макар и не напълно лишени от него) и калории (около 110 до 120 на порция). Обезмасленото кисело мляко често съдържа прекалено много изкуствен подсладител, който може да бъде не по-малко вреден от добавянето на захар. Винаги четете етикета на съставките, преди да закупите кисело мляко. Използвайте само такова с жива закваска, или си го подквасете сами, като използвате истинско мляко.
Без съмнение, плодовете и киселото мляко си подхождат много добре. И двете са вкусни, когато се сервират студени. Взети заедно, те правят перфектна закуска (200гр.).
Всеки, който желае да превърне плодовете и киселото мляко в здравословна диета , може да ползва нискомаслено кисело мляко и плодове за закуска, последвани от още един плод, няколко часа по-късно, между закуската и обяда. Обядът може да се състои от салата, гарнирана с портокали, череши и орехи (200 гр), кисело мляко (100гр), вечерята може да се състои от печена сьомга, или друга риба, задушени зеленчуци и резен пъпеш. Ако все още сте гладни след вечеря, опитайте друг плод.
Диета, съсредоточена върху плодовете и киселото мляко прави е сърцето ни здраво и и при условие, че не си угаждаме прекалено, тя ще доведе до бърза загуба на тегло.Можете да подобрите диетата с протеини(като пилешко, риба или яйца) най-малко веднъж на ден и да пиете най-малко 8 чаши вода всеки ден. Отслабването ще бъде по-лесно, ако включите редовни физически упражнения не по-малко от 30 минути три пъти седмично.